Győzelemmel hangolt Svédország az Eb-re

Szerző: shLétrehozva: 2008. május 26. 22:18
Erwin Koeman fiaival azonos világbajnoki selejtező-csoportba került Svédország 1-0-ra nyert Göteborgban, míg történetük első labdarúgó Eb-szereplésére készülő lengyelek csupán 1-1-es döntetlenre voltak képesek a gyengécske macedónokkal szemben.


A magyar labdarúgó-válogatottal azonos világbajnoki selejtező-csoportba került Svédország 1-0-s győzelemmel melegített a jövő hétvégén rajtoló Európa-bajnokságra.

 

 

A Szlovéniát megverő északi csapat győztes gólját a török Galatasarayban játszó Tobias Linderoth szerezte a 41. percben.

 

 

A története első Európa-bajnoki szereplésére készülő lengyelek hétfőn este nélkülözték két legnagyobb sztárjukat, a kapus Artur Borucot és a csatár Euzebiusz Smolareket. Leo Beenhakker szövetségi kapitány ugyanis még kísérletezget, nem állította össze végleges, 23-as keretét.

 

 

A beszámolók szerint alacsony színvonalú találkozót láthattak Reutlingenben a drukkerek, alig alakítottak ki helyzetet a csapatok. Közvetlenül a szünet előtt a macedónok szereztek vezetést: a 45. percben Szedlovszki 28 méteres szabadrúgást a friss Bajnokok Ligája-győztes Kuszczak kiütötte, de éppen Maznov elé, aki közelről a kapuba talált.

 

 

A szünet után sem remekeltek a lengyelek, mégis sikerült az egyenlítés. A 82. percben Szedlovszki kézzel ért a labdába a 16-oson belül, a büntetőt az Eb-szereplésért harcoló Matusiak értékesítette. A lefújás előtt Dudka 12 méteres próbálkozását védte bravúrral a macedón kapus, így maradt az 1-1-es eredményt.

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu