Varga és Bacskai a dobogó közelében

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 8. 23:59
A magyar ökölvívó-válogatott szombaton két győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el a Liverpoolban zajló Európa-bajnokságon, Varga Miklós (60 kg) és Bacskai Balázs (69 kg) a negyeddöntőbe jutott, Szalai Gergely (51 kg) búcsúzott a további küzdelmektől.


 

A kontinenstorna harmadik versenynapján ringbe lépő honfitársaink közül az 51 kilogrammosok mezőnyében szereplő Szalai Gergely nyitotta a sort, aki 10-4-es pontozásos vereséget szenvedett a moldovai Alexander Riscannal szemben.

Szalai után a 60 kilós Varga Miklóson volt a sor, neki szerencsére jóval több babár termett a szorítóban. A pekingi olimpiát is megjárt hajdúsámsoni öklöző Rudolf Dydy ellenében fizikailag és technikailag is fölényben volt, egy megrendítő ütés miatt a szlovák bunyós a második menetben feladta a mérkőzést.

A 69 kilósok kategóriájában Bacskai Balázst a késő esti programban szólították a küzdőtérre, ellenfele pedig a lengyel Krzysztof Chudecki volt. A Vasas junior világbajnok ökölvívója kifejezetten gyengén kezdett: pontatlanul ütött, szellősen védekezett. Ennek meg is lett a böjtje, 1-7-es, már-már reménytelennek tűnő helyzetben azonban magára talált.

Ami az első és a második menetben nem sikerült, az összejött a harmadikban és a negyedikben, Bacskai bedarálta a mérkőzés első felét domináló Chudeckit. Honfitársunk számára egyáltalán nem volt ismeretlen a lengyel rivális, hiszen három héttel ezelőtt is összecsaptak, akkor kikapott tőle.

Miután Bacskai Balázs felszívta magát, és ráérzett az optimális ütőtávolságra, kézzel fogható közelségbe került a visszavágás. Krzysztof Chudecki a szabálytalan eszközöktől sem riadt vissza, hogy féken tartsa a magyar öklözőt, fogását azonban két ízben is intéssel nyugtázták a bírák. Bacskai végül 10-7-re nyert, így kedden Varga Miklóshoz hasonlóan már a döntőbe jutásért küzdhet.

Vasárnap két magyarért szoríthatunk, Mihály Jánosra (57 kg) délelőtt a horvát Mirsa Ahmati, Bernáth Istvánra (+91 kg) délután az izraeli Juszef Elgan vár.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu