Schmitt Pál gratulált a szervezőknek

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 19. 14:44
Magas rangú vendég tette tiszteletét ma délután a MOL világbajnokságon. Dr. Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke és egyben a verseny fővédnöke találkozott a magyar és a nemzetközi szövetség vezetőivel, valamint a magyar válogatott néhány tagjával és megtekintette a megújult létesítményeket a Maty-éri pályán.


 

Az idei év legkiemelkedőbb magyarországi világversenyének nevezte a MOL Kajak-Kenu Világbajnokságot Dr. Schmitt Pál, aki szerint a nagyon fontos, hogy a sportágnak köszönhetően szó van Magyarországról és a magyar sportról világszerte.

„Többször voltam már kajak-kenu versenyen itt Szegeden, a Maty-éri pálya mindig egyre szebb és szebb, most fejlődött talán a legtöbbet, miután a közelmúltban felújították a kiszolgáló létesítményeit – nyilatkozta Schmitt Pál. - Beszéltem a nemzetközi szövetség vezetőjével, aki nagyon elégedett a világbajnokság színvonalával. Perurena úrral egyébként már többször találkoztam, hiszen mindketten tagjai vagyunk a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak”

A köztársaság elnöke Dr. Baráth Etelével, az MKKSZ elnökével nézte végig Vajda Attila középfutamát, majd személyes gratulált az olimpiai bajnok versenyzőnek, aki első helyen futott be és a legjobb idővel kvalifikálta magát a szombati döntőbe.

„A legtöbb sportolót személyesen ismerem, még MOB elnökként sokszor beszélgettem Attilával, akit igazán szimpatikusnak tartok. Úgy láttam, hogy jól ment a középfutamban, szerintem a holnapi döntőnek is ő az egyik favoritja, nagyon szurkolok neki.”

Több mint 400 újságíró akkreditált a MOL Kajak-Kenu Világbajnokságra, Schmitt Pál szerint ez is bizonyítja, hogy mennyire felértékelődött a sportág nemzetközi megítélése.

„Külön szakértelmet igényel ennyi újságírót kiszolgálni, de ez itt megvan. Megítélésem szerint nagyon jó munkát végeznek a verseny szervezői.”

A hétvégi állami ünnepségsorozat miatt a köztársasági elnök nem tud részt venni a világbajnokság többi versenynapján. Látogatásának végén elmondta, bízik benne, hogy a magyar válogatott teljesíti a csapat vezetőinek elvárásait és 10-12 érmet szerez a hétvége során.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu