Madár: Nem tudom, mi lesz velem...

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 15. 17:42
Erdei Zsolt nemrégiben - magyar profi bunyósként első alkalommal - egy más(od)ik súlycsoportban is felért a világ tetejére: a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú vb-öve után a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú vébécímét is megszerezte. Bajnai Gordon miniszterelnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntette ki, Madár pedig fülig érő szájjal újságolta el a SportHirado.hu-nak, milyen boldog az elismerés miatt. Amint azonban a jövő került szóba, kissé lekerekedett a kiváló sportoló szája.


- Gratulálok ehhez a gyönyörű kitüntetéshez.

- Köszönöm szépen, azt hiszem, ez egy hosszú pályafutás érdemrendje, elimerése. Büszke és boldog vagyok, hogy megkaphattam.

- Mi is, hogy novemberben végre újra láthattunk téged bokszolni. Tizenkét menetben, pontozással legyőzted a címvédő Giacobbe Fragomenit Kielben. Hogy emlékszel vissza az év számodra második találkozójára?

- Hát igen. A januári meccs után a novemberi is elég látványosra sikeredett. Nem volt egyszerű, mert betegen bokszoltam. A negyedik menet után már csak a szívem és a magyar nép szeretete adott nekem erőt. Ezért nyertem, de bevallom, mindenem sajgott. A fizikai fájdalom egy hét múlva elmúlt, a lelki öröm viszont egy életen át végigkísér.

- Egy ekkora siker és egy ilyen elismerés után mit tervez jövőre Erdei Zsolt?

- Ez egy borzasztóan nehéz kérdés, mert fogalmam sincs. Azt sem tudom, hol és hogyan folytatom. Egyeztetnem kell az Universummal, hogy egyáltalán kivel bokszolhatok majd.

- A cirkálósúlyban?

- Nem, nem célom ebben a súlycsoportban lecövekelni. Sem a magasságom, sem az ütőerőm nem akkora, hogy itt hosszútávra tervezhessek. Vissza szeretnék térni a félnehézsúlyba. Meglátjuk, mi lesz.

- Addig is már nyakunkon a karácsony és az újév? Hogyan telnek az ünnepek?

- Külföldről is várunk vendégeket, hogy aztán az otthon melegében szeretetben ünnepeljen együtt a család.

- Ha kívánhatnál valamit kettőezer-tízre, netán fogadalmat kellene tenned, mi lenne az?

- Fogadalmat nem teszek, kívánni viszont kívánok: mindenkinek nagyon jó egészséget és sok boldogságot!

„Hallottam a bundabotrányról...”
Természetesen Erdei Zsolt is hallott a világméretűvé duzzadt bundabotrányról. A futballmérkőzések mellett korábban már többször előfordult, hogy a bokszmeccseket is megpróbálták a gengszterek manipiulálni.
„Szomorú dolgok ezek. Szerencsére engem még sohasem kerestek meg, személyszerint nem voltam érintett az ilyen sötét dolgokban. Annak is örülök, hogy az ismerőseim sem keveredtek bajba. Biztosan akadnak olyanok, akik viszont igen, mert a maffia mindenhová befészkeli magát.”
Kovács Attila
Egy Madár is lehet büszke - nyakban az érdemrend Fotó: Kovács Attila

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu