Lehengerlő játékkal Pintér Márk a bajnok

Szerző: shLétrehozva: 2008. március 1. 23:03
Pintér Márk nevét zengi a magyar pókervilág, miután a 32 esztendős játékos nyerte a Tropicana és a Las Vegas Casino által második alkalommal kiírt Budapest Poker Open 170 ezer forintos nevezési díjú főversenyét. A rutinos játékos a negyedik helyről kezdte a döntő asztalt, ám remek remek lapjárással és kitűnő pókerrel elhódította a magyar bajnokságként is titulált tornát illetve a vele járó 12,5 millió forintos főnyereményt. A második helyet Dr. Hegedűs Gábor szerezte meg, a harmadik Szenderák András lett. A finálét az élről kezdő Zakhar Péternek be kellett érnie a negyedik hellyel.


November 29-én kezdődött Magyarország eddigi legnagyobb pókertornája, amely a határokon innen és túlról összesen rekordszámú, 334 játékost vonzott. A hatalmas érdeklődés hatására nem kevesebb, mint 50 millió forintos nyereményalap gyűlt össze, így az elismerés mellett egy vagyonért folyt a küzdelem.

 

A háromnapos selejtezőben is hullottak a résztvevők becsülettel, azonban az igazi mészárlásra a szombati második fordulóban került sor, amikor 13 óra játék után, hajnali öt óra tájban akaródzott kialakulni a döntő asztal. Az is úgy, hogy a legkisebb zsetonnal álló versenyzőt egy titkos összeg fejében távozásra bírták a többiek.

 

BUDAPEST POKER OPEN 2006, FŐVERSENY,
ZSETONÁLLÁS A DÖNTŐ ASZTAL ELŐTT:
1. Zakhar Péter 316,000
2. Jenei Attila 148,500
3. Nyárádi Zsolt 133,000
4. Pintér Márk 112,500
5. Dr. Hegedűs Gábor 111,000
6. Szenderák András 93,000

 

A finálé így a vártnál később kezdődött meg, mindez cseppet sem zavarta Pintér Márkot,aki alig 45 perccel a rajt után levadászta első riválisát. Jenei Attila kézbe kapott bubi párját nagy szerencsével a riverre ász párra erősödő A-K-val verte és maradt életben. A láthatóan kimerült Jenei így a hatodik helyen kétmillió forinttal gazdagabban távozott.

 

Nem sokkal később Nyárádi Zsoltra számoltak, aki nem egyszer menekült meg szorult helyzetből korábban. Volt, hogy nem túl acélos 4-5-je alakult sorrá, máskor K-Q-ja mellé csapódott még három király így lett pókere. Kiesésekor viszont a királyokból hiába volt a kezében kettő is, ez is kevés volt ellenfele fullra fejlődő nyolcas párjával szemben. Az ötödik lett, 2,5 millió forint üti a markát.

 

Eközben a nemrég még negyedik Pintér már messze az élen loholt, ennek látványa pedig a korábban még vezető Zakhar Pétert bántotta legjobban, aki ráadásul a negyedik helyen csomagolni kényszerült. Rosszul időzített blöffjét szimatolta ki nem más, mint a „Marko" becenévre hallgató első helyen álló játékos. Zakhar 3,5 millió forintot kaszált produkciójával.

Az ekkor már nyomasztó fölénnyel vezető 32 éves versenyző mögött kilométerekkel álló Szenderák András és Dr. Hegedűs Gábor ezután meglehetősen hamar búcsúzott. Előbbi peches körülmények között maradt alul A-J-val Pintér flössé alakuló kombinációjával szemben, míg utóbbi Q-3-mal tolta be összes pénzét, Marko pedig ötös párral tartott és győzött. 

 

A kőkemény tekintetű Szenderák 5 millió forintot kasszírozott, Hegedűs pedig 7,5 millióval gazdagodott. A tornát azonban a finálét szinte végig uraló és szerencsés lapokat kifogó Pintér Márk nyerte, aki egyben a magyar pókerbajnoknak mondhatja magát.

 

A 12,5 millió forintot bezsebelő nyertes a verseny után elmondta, Jenei Pétertől félt leginkább, de mivel őt hamar kiejtette, így érezte, megnyerheti a trófeát, és meg is tette.

 

BUDAPEST POKER OPEN 2006, FŐVERSENY, VÉGEREDMÉNY:
1. Pintér Márk 12,525,000 forint
2. Dr. Hegedűs Gábor 7,515,000 forint
3. Szenderák András 5,010,000 forint
4. Zakhar Péter 3,507,000 forint
5. Nyárádi Zsolt 2,505,000 forint
6. Jenei Attila 2,004,000 forint

(Forrás: hu.pokernews.com, budapestpokeropen.hu)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu