Kifakadt a miniszter a tragédia után

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 27. 16:13
„Magunkra maradtunk, de épp Ocskay Gábor szelleme és csodálatos személyisége kell, hogy vezessen bennünket, hogy a jövőben mindenki – mondom, mindenki: orvos, edző, miniszter – még jobban óvja értékeinket!” – fakadt ki Gyenesei István, értesülve a válogatott jégkorongozó haláláról. Az alábbiakban az Önkormányzati Minisztérium Sajtó és Kommunikációs Főosztály kommünikéje olvasható.


 

Rövid időn belül azonban már konkrét intézkedéseket hozott a tárca vezetője. A sportért is felelős önkormányzati miniszter ugyanis aggályosnak tartja az ifjabb Ocskay Gábor halála után a sport és a sportorvoslás körül újfent felerősödő negatív hangokat.

„Messzemenőkig partnerek vagyunk minden olyan kezdeményezésben, támogatunk minden olyan átfogó és egyedi vizsgálatot, amely minél előbb, a legkorrektebb módon tisztázza a sportolók tragédiájához vezető okokat” – hangsúlyozta Gyenesei István.

Ugyanakkor kiemelte, hogy miközben minden egyes sportoló elvesztése figyelmeztetés valamennyiünknek, nem szabad, hogy a haláleseteknek az legyen az üzenete, hogy a sport „életveszélyes üzem”.

„Egyetlen talentum sem veszhet el a magyar sport számára túlzott, megalapozatlan aggodalom miatt” – húzta alá a miniszter.

A sporttragédiák sajnos megerősítik a minisztériumot abban a törekvésében, hogy igenis szükség van a korszerű sportegészségügyi központra és sportorvosi hálózatra. Rendkívül fontos, hogy tisztán lássunk, nyíltan beszéljünk a felvetődő kérdésekről.

Az önkormányzati miniszter ezért levélben fordult a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének vezetőjéhez, Prof. Dr. Tóth Miklós egyetemi tanárhoz, hogy rövid időn belül hívjon össze nyilvános és nyílt konferenciát a témával kapcsolatban felmerülő összes lehetséges kérdésben. Ennek megrendezéséhez az Önkormányzati Minisztérium anyagilag is hozzájárul.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu