„Kereszteslovagok”: Madár és az U20-asok

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 15. 14:33
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Parlamentben a WBC (Boksz Világtanács) profi cirkálósúlyú világbajnokát és a nyári egyiptomi U20-as labdarúgó-világbajnokság bronzérmes hőseit. A Munkácsy teremben Bajnai Gordon miniszterelnök és Varga Zoltán a sportért felelős önkormányzati-, és területfejlesztési miniszter adta át az elismeréseket.


Erdei Zsolt a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú interkontinentális bajnoka (2002-2003), a WBO félnehézsúlyú világbajnoka (2004-2009) és a 2009 novemberétől - továbbra is százszázalékos mérleggel - a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoka.

Madár a sportért és az országért tett magas színvonalú sportolói pályafutásáért Sólyom László köztársasági elnök felterjesztésére a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét kapta meg Bajnai Gordontól kedd délután.

A profi bunyós mellett a nyáron csodát tévő labdarúgó U20-as nemzeti csapatot is kitüntették: Egervári Sándor szövetségi edzőnek a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, a játékosoknak pedig a Magyar Sportért Emlékérem Arany Fokozatát adták át.

Az eseményt megelőzően Magyarország miniszterelnöke hosszasan méltatta a sportolók pályafutását és eredményességét, majd kiemelte, ebben a nehéz esztendőben hitet és reményt adtak a magyar nemzetnek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu