Hasim Rahman meghódítaná Klicskolandet

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 13. 13:05
Vladimir Klicsko kiütéssel végezne szombati ellenfelével, Hasim Rahmannal, jóllehet óva int attól, hogy túlságosan is elbízza magát a mannheimi gála előtt. A Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú ukrán világbajnoka nem esne kétségbe akkor sem, ha végig kellene bunyóznia mind a tizenkét menetet, de egy percig sem számol azzal, hogy esetleg el is vesztheti a címvédő mérkőzést. A Szikla becenévre hallgató Rahman mindenesetre nem feltartott kézzel érkezik Németországba, elég felkészültnek érzi ugyanis magát ahhoz, hogy meglepetést okozzon, és már a pontozásos győzelemmel sem egyezne ki.


 


Októberben még úgy tűnt, Vladimir Klicsko Alekszander Povetkinnel mérkőzik meg a decemberi gálán, ám az orosz öklöző bokasérülése miatt lemondta a szereplést. Az ukrán pofongyáros azonban egyáltalán nem örül annak, hogy Rahmannal hozta össze a sors, akinél könnyebb ellenfelet is el tudott volna képzelni magának.

„Nagyon komolyan kell vennem Rahmant, jóval nehezebb diónak ígérkezik a meccs, mint Povetkin ellen lett volna. Hatalmas az ütőereje, minden idegszálammal összpontosítanom kell, nehogy belefussak egy olyan pofomba, amely után már nincs visszaút” – nyilatkozta Klicsko.

Az amerikai bunyós nem riadt meg esélyesebb ellenfelénél, és bár tisztában van saját korlátjaival, úgy véli, kitűnően felkészült Klicskóból, és messze nem lefutott a csata, sőt!

„Felszívtam magam erre az estére, és a játéknak nincs olyan eleme, amiben meg tudna lepni Klicsko. Persze, nagyon erős és gyors, ráadásul kis túlzással hazai pályán kesztyűzik, de lássanak csodát: beveszem Klicskolandet!” – hergeli az ukránt a meccs előtt az egykor Lennox Lewist is legyőző öklöző.

A kihívott hatodszorra védheti meg IBF-címét, amelyet 2006 áprilisában Chris Byrdtől hódított el. Ebben az évben harmadik alkalommal léphet a kötelek közé, februárban Szultan Ibradzsimov, míg júliusban Tony Thompson kapitulált Dr. Acélkalapács ellen, amely ezúttal a Sziklára sújtana le - és úszná meg anélkül a hadműveletet, hogy beletörne.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu