Hamarosan már tényleg futhat Overdose!

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 22. 17:28
Lefutották az ascoti versenyeket. A King’s Stand Stakes-ben egy öt, egy hét és egy nyolc éves ló végzett a dobogón, ami ismét bizonyította, hogy rövidtávon tovább tarthatók formában a telivérek. Mikóczy Zoltán arról is beszélt a PannoniaOverdose.hu-nak, hogy számukra továbbra is sokkal fontosabb, az hogy Overdose minden szempontból 100%-os állapotban térjen vissza, mint az, hogy mikor kerül erre sor. Az már eldőlt, hogy a június 25-i francia versenyre nem indulnak el, mivel a legutóbbi patkolást követően Overdosenak a tervezettnél több napot kellett kihagynia a felkészüléséből, ám Mikóczy szerint mostani munkái és egészségi állapota reményt ad arra, hogy hamarosan versenyben futhat.


- A fél világ a foci világbajnokságot nézi, azonban a lóversenyt szeretők az elmúlt héten Angliára figyeltek, egészen pontosan Ascotra, ahol a múlt héten futották a Royal Ascot versenyeit. Ezek között két kiemelkedő rövidtávú verseny volt...

- Kedden futották az 1000 méteres Group 1-es King’s Stand Stakest, és bebizonyosodott, hogy nincs új király a trónon. Idén eddig ugyanazok a lovak verték körbe egymást. Újdonságot inkább a szombati 1200 méteres (szintén Group 1-es) Golden Jubilee Stakes hozott, amiben Starspangledbanner – aki Choisir csikója – belépett a legnagyobbak közé. Tavaly még Ausztráliában szerepelt, nemrég áthozták Angliába O’Brian-hez, az utolsó hírek szerint itt is marad Európában az őszi szezonra. Vele a későbbiekben mindenképpen számolnunk kell. Sokat megtudhatunk a rövidtávú mezőnyről a július 9-i July Cup után.

- A Golden Jubilee Stakesben 24 ló indult. Ekkora mezőnyt a Melbourne Cup-ban szoktunk látni, de rövidtávú versenyben ritkán áll starthoz egy ménes...


- Azért ne felejtsük el, hogy ez a verseny a legnagyobb pénzdíjú rövidtávú futam egész Európában. Ha jól tudom, többen is indultak volna, de csak ennyien fértek fel a főtáblára. Szemre nagyon szép látvány ennyi ló, bár ahogy láthattuk, a mezőny két részre szakadt. Az egyik felük a pálya egyik oldalán, a többiek a másik szélén futottak.

- Akkor ez két külön verseny volt? Nem lehet folyton a másik csapatot nézegetni...


- Ilyen a lóverseny.

- Nem arról van szó, hogy ha nincsen néhány ló, akik egyértelműen uralnak egy adott távot, akkor szinte boldog-boldogtalan benevezi a lovát, hátha odaér?

- A nevezés pénzbe kerül, nyilván akkor neveznek egy lovat, ha annak van esélye. Ha a tulajdonos akár csak egy kis esélyt is lát a jó szereplésre, akkor természetesen benevezi a lovát. És persze a presztízs is fontos...

- A King’s Stand Stakest egy francia ló, Equiano nyerte...

- Igen, ő Overdose mellett ott volt abban a párizsi versenyben is, amit sajnos visszafújtak...

- Akkor kilencedik lett, több mint 5 hosszal a győztes Marchand d’Or mögött, aki tizedre azonosat futott azzal, amit Overdose az érvénytelenített futamban. Tehát virtuálisan 5 hosszal végzett Overdose mögött. Equiano most öt, a King’s Stand Stakes másik két dobogósa hét és nyolc éves.

- Ez is igazolja, hogy Overdose esetében sincs semmi veszve. Tehát nem az idővel harcolunk. Ha sikerrel tér vissza a pályára, akkor még évei lehetnek, hogy igazolja a benne rejlő klasszist. Sokkal fontosabb, hogy minden szempontból 100%-os állapotban térjen vissza, mint az, hogy mikor kerül erre sor. Még mindig van ideje.

- Legutóbbi beszélgetésünkkor egy június 25-i Maisons-Laffitte-i versenyt említettél. Úton vagytok?


- Még itthon, ugyanis a legutóbbi patkolásakor nem számítottunk arra, hogy az több napos kihagyást fog eredményezni. A szerdai patkolást követően csak a hétvégén tudott elkezdeni teljes értékű munkát végezni. Ez sajnos majd’ egy hetes kiesést eredményezett, ezért nem jutottunk el a szükséges szintre. Ahhoz, hogy elindulhassunk Franciaországba, már a hétvégén be kellett volna fejeznie a felkészülését a zárógaloppal. Ez a pár napos csúszás ugyan meghiúsította a francia utat, de meg kell neki adni az időt. Egy-két hétre még minimum szüksége van. Mostani munkái és egészségi állapota reményt ad arra, hogy Overdose hamarosan újra versenyben futhat.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu