Balzsay: Rosszul lettem a tetanusztól!

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 30. 18:36
Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka múlt szombaton Krefeldben védte meg első ízben címét a szamoai-új-zélandi Maselino Masoe ellen. A meccs hevében azonban lebólintották a magyar bunyóst, akinek fejéből folyamatosan szivárgott a vér. A kiütéses győzelem miatti örömbe azonban üröm is vegyült: az összecsapást követően Karesz két tetanusz-injekciót is kapott, amiktől rosszul lett.


- Bizonyára nem én vagyok az első, aki gratulál a címvédéshez.

- Köszönöm, valóban, sokan köszöntöttek már, de mindig jólesnek ezek a szavak.

- A bunyó óta eltelt már néhány nap. Hogy érzi magát fizikailag?

- Fájnak a vállaim, a homlokom két helyen van összevarrva, több helyen le van ragasztva a fejem, a meccs után pedig a kórházban ünnepeltem. Jól vagyok.

- Ezt öröm hallani, a mondandója első felétől viszont egy ló is kikészülne. Az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorának volt a vendége, s kis túlzással állítható, rosszabbul nézett ki mint Quasimodo toronyőr...

- Tényleg nem nyújtok felemelő látványt, először a feleségem is megijedt tőlem. Olyan aranyos, mert mindenben segít, és például a hajmosásnál is ott van, nehogy véletlenül víz érje  a sebeimet. A meccs alatt egyébként nem is éreztem fájdalmat, utána viszont annál inkább. A lefejelésben így csak az zavart, hogy az orromra spriccelt a vérem. Bosszantott a dolog rendesen.

- Nem akarták beszüntetni a mérkőzést?

- De. A második menet szünetében odajött a vezetőbíró és azt mondta, fejezzük be. Csúnyán festettem, ezért nem akart kockáztatni. Én ellenben nem szerettem volna abbahagyni, ezért időt kértünk. Még egy menetnyit. Szerencsére jó munkát végeztek rajtam, hiszen többé már nem került szóba a befejezés. Ha a negyedik menet után mégis vége lett volna, akkor ezt lepontozták volna, ha korábban, akkor ismét szorítóba kellett volna lépnünk.

- A vége azért teljes sikert  hozott, gondolom nagyot ünnepelt.

- Mint már említettem, az emelkedett hangulatot a sérülés és a mérkőzést követő kórházi látogatás jócskán megzavarta. Kellemetlen emlékekkel lettem gazdagabb. Hogy ne fertőződjön el a seb, életemben először tetanuszt kaptam. Nem is egyet, mindjárt kettőt. Ezután viszont elég rosszul lettem. Édesapám is velem volt, együtt tértünk vissza a hotelbe. Ott találkoztam ismét a feleségemmel és a kislányommal, beszélgettünk egyet, majd lefeküdtem.

- Akkor minden bizonnyal most a pihenés és a regenerálódás az elsődleges ezekben a napokban.

- Így van, és valószínűleg június közepéig ez a helyzet nem is változik. Augusztusban Budapesten lesz legközelebb fellépésem. Még nem tudom ki ellen, de őszintén szólva nem is érdekel. A családommal wellness-hétvégére megyünk, azt hiszem, ránk fér egy kis kikapcsolódás.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu