Az Európa-bajnok kiesett a vb-n

Szerző: MTILétrehozva: 2011. október 4. 20:23
A tavalyi Európa-bajnok Bacskai Balázs kikapott amerikai ellenfelétől, így nem jutott be a negyeddöntőbe a bakui ökölvívó-világbajnokságon. A legjobb nyolc közé kerülés biztos olimpiai kvótát eredményezett volna, a magyar öklöző azonban még mindig szerezhet londoni indulási jogot a vb-n, ehhez Spence-nek a döntőbe kell jutnia.



A Vasas bokszolója vasárnapi, bemelegítésnek nevezhető első meccse után kemény ellenfelet kapott, Errol Spence erős és elnyűhetetlen volt a ringben. A meccs első fél percének eseménytelensége után a vezető bíró aktivitást kért, ám ezek után sem alakult ki parázs boksz. Bacskai kereste, de nem igazán találta a megfelelő taktikát Spence ellen, aki a menet második percétől energikus akciókat mutatott be, és ugyan sok szabálytalan, vagy érvénytelen ütése volt, ám így is többször talált, és négy ponttal vezetett a végén (7-3).

A második menetre egy lényegesen aktívabb Bacskai állt fel, űzte, hajtotta az amerikait, több tiszta ütéssel be is talált, ám ennek ellenére még mindig kevesebbet kezdeményezett, így hiába volt sokkal pontosabb, a pontozóknál döntetlen lett a menet (17-13).

Az utolsó szakaszban megint belekezdett Bacskai, ám egyre fáradtabban mozgott, a szinte frissnek tűnő Spence egyre könnyebben előzte meg, így a vége sima, 26-16-os amerikai győzelem lett.

"Semmi sem sikerült, nem tudok most mást mondani" - nyilatkozta elkeseredve a 69 kg világranglista-vezetője. A szerdai negyeddöntőkben két magyar, a 60 kilós Varga Miklós és a 64 kg-os Káté Gyula szerepel. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu