A sztár sem mozgatta meg a szponzorokat

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 21. 16:42
Így múlik el a világ dicsősége! Jörgen Persson szerződtetésétől nemcsak az együttes eredményes szereplését, hanem a szakosztály anyagi hátterének stabilizálását is várta a Lombard BVSC férfi asztalitenisz-csapata, csakhogy a négyszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok klasszis teljesítménye egyrészt elmaradt a várakozásoktól, másrészt pedig a szponzorokat sem mozgatta meg a sportág állócsillagának érkezése.


 

Az osztrák SVS Niederösterreich, a német Frickenhausen Würzburg és az olasz Sterilgarda TT Castelgoffredo ellen a legkevésbé sem tűnt lehetetlen küldetésnek a továbbjutás kiharcolása a Bajnokok Ligája főtábláján, a remélt siker azonban elmaradt. Nem utolsó sorban azért, mert Jörgen Persson szerződtetése nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

A Pekingben 42 esztendősen is olimpiai elődöntőig jutó, végül negyedik helyen záró skandináv csillag mentségére szóljon, hányattatott magánélete rányomta a bélyegét produkciójára. A háromgyermekes családapa összerúgta a port feleségével, aki pedig kidobta.

A zuglóiak nemcsak a pingpongasztalnál vallottak kudarcot, hanem a szponzoroknál is. A szakosztály kiemelt főtámogatójának, a Lombardnak egyetlen nagyszabású vállalkozás sem eredt a nyomába, senki sem érezte úgy, érdemes lenne ide befektetni. Még Persson leigazolása sem keltette fel a lehetséges partnerek érdeklődését. Elgondolkodtató.

Pedig Jörgen Persson eredményesen kezdte a BL-szezont, az SVS Niederösterreich és a Sterilgarda TT Castelgoffredo elleni első két találkozó után makulátlan volt még a mérlege, négy mérkőzés, négy győzelem, aztán jött a feketeleves, így a vasutasoknak is befellegzett.

Távozik is a svéd ikon. De vissza még nem vonul. Öreg róka, nem vén róka. Pályafutása következő állomása egy korábbi kenyéradója, a Bundesligában szereplő SV Plüderhausen lehet. Persson azért még nem köszönt el végleg, egy hónap múlva érkezik Budapestre, a bajnoki döntőre.

Az már más kérdés, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a BVSC amúgy sem engedhetné meg magának, hogy a továbbiakban is foglalkoztassa. Nem áll olcsójános hírében a négyszeres világbajnok.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu