92 lovat neveztek Overdose két futamába

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 6. 11:37
Hatalmas mezőnyből kerülnek majd ki Overdose angliai ellenfelei: a menedzsmnet tájékoztatása szerint eddig 92 lovat neveztek a két futamra. A két hét múlva sorra kerülő Temple Stakes-ben még 33-an, az ascoti King’s Stand Stakes-ben 59-en állnak.


Egyelőre, mert számuk nyilvánvalóan csökken majd a következő napokban, mert a tulajdonosoknak folyamatosan kell fizetniük a nevezési díjak magas részleteit. Ha pedig már nem bíznak abban, hogy lovuk pénzes helyen érhet célba, akkor más, könnyebben nyerhető versenyt keresnek számukra. A végén így csak a legjobbak maradnak Overdose ellen.

Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak arról is beszélt, hogy nagy a várakozás Angliában, sokan szeretnék, hogy egy ilyen súlyos betegségből felépült „hazai tenyésztésű” ló fel tudja venni a versenyt a világ élvonalával. Talán ennek köszönhető, hogy tíz bukmékerből tíznél ő az első számú favorit, és a lapok híradásai ezekről a versenyekről is Overdose-zal kezdődnek.

„Eléggé megszokott Anglián kívül Németországban és Franciaországban is, hogy ilyen sokan neveznek a nagyversenyekre, de később, amikor jönnek a törlési időpontok, szűkül a mezőny, és csak az indulóadáskor alakul ki, kik is indulnak a versenyben” – mondta Mikóczy Zoltán.

Overdose eddigi pályafutása során a legtöbb ló ellen az érvénytelenített párizsi versenyében, a Prix de l’Abbaye-ben futott, 20 induló volt.

„Ezeken a versenyeken pedig maximum 20-24 indulóval számolhatunk. Ez nem a liverpooli Grand National, a nagy akadályverseny, ahol 40-en szoktak indulni, de így is rettenetesen sok – tette hozzá Mikóczy. - A nevezés csak az első költség, később a talpon maradásért és a végén a lovasításért is fizetni kell. Ezt minden tulajdonosnak meg kell fontolnia, hogy a mezőnyt, és lova formáját látva vállalja-e, hiszen nem aprópénzről beszélünk. Ha pedig úgy gondolja, hogy nem tud a lova az első ötben végezni – akik között szétosztják a teljes versenydíjat – akkor inkább választ a számára egy könnyebb versenyt, ahol pénzért futhat. A lóverseny nem csak presztízsről szól ugyanis... 2

Overdose tulajdonosa kitért arra is, hogy miért számít topfavoritnak a tavalyig veretlen magyar ló.

„Ennek az okát talán a William Hill, a vezető angol bukmékeriroda vezetője mondta el legjobban. Szerinte azért ilyen alacsony Overdose oddsa, mert nem megszokott, szinte vallási fanatizmussal tekint rá a szurkolótábora, és olyan nagy a fogadási kedv, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy magas oddsszal adják. Ha ugyanis úgy alakul a helyzet, akár csak a kapanyél is elsül alapon, ahogyan mi természetesen szeretnénk, akkor ez nekik nagyon sok pénzükbe fog kerülni.”

Címkék: losportoverdose
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu