Veszélyben a Balatonring és a futam?

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 10. 12:41
Lapértesülések szerint a gazdasági válság miatt bizonytalanná vált a Balatonring megépítése, így a gyorsasági motoros vb őszre tervezett, magyarországi futama is. A hír megjelent a motorcyclenews.com internetes portálon, valamint a sávolyi pálya honlapján is.



Előbbi szerint a múlt heti, sepangi tesztelésen merült fel először annak a lehetősége, hogy nem rendezik meg a Magyar Nagydíjat, hivatalos megerősítést azonban semmilyen fórumról nem kapott a hír.

A magyar fél minden őt terhelő vállalásának és kötelezettségének a határidőben megszabott időpontban eleget tett, ezt Gyenesi István sporért felelős felelős önkormányzati miniszter jelentette be kedden. Az engedélyeztetések folyamatban vannak, kijelölték a pálya nyomvonalát, rendelkezésre áll a banki háttér. Ellenben a spanyol fél  az elmúlt két hónapban nem cselekedett a megállapodásban foglaltak szerint, a csúszás és a futam elmaradása ezért valószínűsíthető. „Mert ígéretekkel nem lehet motorozni” - mondta a politikus. 

Információk szerint a február elejére tervezett idei munkálatok még el sem kezdődtek el, márpedig az idő, annak rövidsége miatt nem az építtetőknek dolgozik.

Tavaly július végén született végleges döntés arról, hogy Magyarország rendezőként részt venne a gyorsasági motorosok világbajnoki sorozatában, az első futamot szeptember 20-án tartanák egy új építésű pályán, a Balatonringen.

A munkálatok november elején megkezdődtek, de egyelőre nem folytatódtak. Mindezek után felmerült, a gazdasági válság anyagi hatásai a pálya további építésére is kihatással vannak. A Balatonring 52 milliárdos beruházásból valósulhat meg, és mintegy 150 ezer néző befogadására lenne alkalmas. A vb-sorozatnak 2009-től kezdődően öt évig lenne egyik házigazdája a magyarországi pálya.

„A magyarországi hírek mellett már Olaszországban is lehetett olvasni ezzel kapcsolatos részinformációkat - válaszolta a SportHíradó.hu megkeresésére Stefano Favaro, világbajnokunk, Talmácsi Gábor menedzsere. – Beszéltem a többségi tulajdonos spanyol cég vezetőjével, Martínez úrral, aki arról tájékoztatott, hogy semmi probléma nincs az építéssel kapcsolatban, minden az előzetes tervek szerint halad és alakul. Nekem ez elég biztosíték arra nézve, hogy nincs veszélyben a magyarországi futam, mi legalábbis ehhez tartjuk magunkat.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu