Történelmi magyar diadal Jaramában

Létrehozva: 2011. október 5. 10:14
Csodálatos magyar sikerrel folytatódott Jaramában a kamionos Európa-bajnokság: az OXXO Energy Truck Race Team új pilótája, Kiss Norbert, élete második versenyén győzni tudott. Ráadásul a "tapasztalatlan" versenyző rajt-cél sikert aratott, ez tovább növeli a bravúr értékét.


Spanyolországban, Jaramában rendezték múlt hétvégén a Kamion Európa-bajnokság utolsó előtti versenyét. Az OXXO Energy Truck Race Team új pilótája, Kiss Norbert szombaton is fantasztikusan autózott, de kilökték, összetörték a gépét, így nem tudott jó eredményt elérni.

A vasárnap viszont bombameglepetést hozott nem csak a magyar csapat, hanem az egész Truck Race számára. A délutáni futamon ugyanis Kiss Norbert rajt-cél győzelmet aratott, élete második kamionversenyén, gyengébb autóval, mint a mögötte végzett nyolc versenyző.

Az OXXO Team ugyanis "B" támogatást élvez az MAN-től, vagyis gyengébb motorral megy, mint az "A" kategóriás pilóták. Hogy miért tudott mégis győzni Kiss Norbert?
Mert a kamion fejlesztése jól sikerült év közben, és természetesen Norbi ilyen jó versenyző.

A vasárnap a következőképpen alakult a magyar csapat számára: Kiss könnyedén jutott ba a kvalifikáció második szakaszába, azaz a Q2-be, ahol végül a nyolcadik helyen végzett. Az első futamban jól rajtolt, feljött a hatodik helyig, és támadta az előtte lévő két versenyzőt, amikor hátulról nekimentek, és beforgatták.  Emiatt visszaesett a tizedik helyre, de óriási versenyzéssel a futam végére sikerült a nyolcadik helyig előre jönni, ami azt jelentette, hogy a délutáni futamon, a fordított rajtsorrend miatt az élről rajtolhatott.

A második futamon sikerült elsőnek fordulnia, és több másodperces előnyre tett szert az első kör végére, de egy baleset miatt piros zászlóval leintették a futamot, így jöhetett az újabb rajt. Másodszor is jól rajtolt Kiss, és néhány kör alatt 4 másodperces előnyt épített ki az őt üldöző Jochen Hahn előtt, aki jelenleg vezeti az Európa-bajnokságot.

A futam végére az előny 0,6 mp-re csökkent, de Jochen nem tudott támadni, így Norbit intette le elsőként a kockás zászló.

A hétvégéről videoklip készült:

https://www.youtube.com/watch?v=WM6WY1lhaHc

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu