Szalay, Palik fej fej mellett a homokban

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 8. 19:38
Szinte centire azonos időt ért el a 2009-es Dakar-rali hatodik szakaszán, a San Rafael és Mendoza közötti, homokbuckás 625 kilométeres távján Palik László és Szalay Balázs. A két magyar a 33. és a 34. helyen ért a célba, az etapot nyerő Nasszer el-Attijától 1:45 órára elmaradva, ezzel Palik már a szenzációs 13. pozícióba lépett előre összetettben. Az egyedüli honi motoros, Dési János 45 perces hátránnyal a szakaszgyőztes francia Cyril Despres mögött a negyvenedik lett.


A megszokottnál némileg gyengébb helyezést, a 33. és a 34. helyet érte el a két vezető magyar autós, Szalay Balázs és Palik László csütörtökön. A 395 kilométeres helyenként homokbuckákkal borított útvonalon jelentős hátrányt szedtek össze, 1:45 órával maradtak el.

 

A rendkívül gyors etapon az összetettben élen álló el Attiya (katari), Thorner (svéd) páros szakaszgyőzelmével növelte előnyét az üldözőkkel szemben. A győztes duó 2:07.26 óra alatt teljesítette a mért távot, őket nagy csatában követte a De Villiers és Miller fémjelezte autó, a második és harmadik hely sorsáról mindössze húsz másodperc döntött.

 

A sorrendet boríthatja azonban és az összetett állást is alapjaiban változtathatja meg, legalábbis az élen állók sorrendjét, ha hivatalosan is megerősítik a szakaszgyőztes el Attiya húsz perces büntetését, amelyet azért kapott, mert nem jelentkezett le az egyik ellenőrző pontnál.

 

A 46. helyen célba ért a Liszi, Fenesi autóskettős, amely 4:46.06 órás eredménnyel tudta abszolválni a csütörtöki penzumot, a San Rafael és Mendoza közötti 395 kilométeres mért távot. Lisziék 2:38.42 órás hátránnyal értek célba a szakasztgyőztes mögött.

 

Összetettben el Attiyáék előnye hét és fél perc már De Villiersék előtt, a tizenöt perces hátránnyal a harmadik helye álló Sainz-csapat a szakaszt a negyedik helyen zárta a csütörtöki etapot.

 

A magyarok közül Paliék az igen előkelő 13., míg Szalayék a 29. helyen állnak. Előbbiék hátránya azonban igen tetemes, jelen állás szerint 5:23.24 óra, míg utóbbiaké több mint tizenöt óra.

 

A motorosoknál a korábbi kétszeres bajnok Cyril Despres alig kétperces előnnyel ért célba a spanyol Coma előtt, míg a harmadik spanyol Viladoms már több mint öt percet kapott Despres-től.

 

Összetettben Coma áll az élen, negyven perccel megelőzve az amerikai Street-t és negyvenhéttel a francia Fretigne-t. A többiek már több mint egy órás hátránnyal tépnek mögöttük, Despres 1:33.59 órás hátrányból próbál meg kezdeni valamit. Dési mindeközben csendben lépked előre, jelenleg a 29. helyen találjuk a magyar motorost.

 

A kamionosoknál 2:31.58 órás eredménnyel Csaginék érkeztek elsőként, míg összetettben élen álló honfitársaik, Kabirov vezetésével húsz másodperces hátránnyal a második helyen jöttek be. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu