Remek magyar eredmények Zolderben

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 18. 20:31
Egész hétvégén a top 10-ben végzett az OXXO Energy Truck Race Team! A Birnbauer Zoltán helyére szerződtetett Kiss Norbert ugyanis összesen 23 pontot szerzett!


Az OXXO Energy Truck Race Team új pilótával utazott Zolderba: Kiss mindössze egyszer, a Hungaroringen tudta tesztelni a versenykamiont. Így ezt a versenyhétvégét arra szánta a csapat, hogy Norbi szokjon össze a kamionnal, a mezőnnyel, a Truck Race hangulatával. De arra, ami a hétvégén történt, senki nem volt felkészülve. Főleg nem a többi csapat.
Már a szombati szabadedzéseken gyors volt Kiss Norbert, és mindét edzésen a 10-ik helyen végzett, majd az időmérőn 11-ik lett.

Első rajtja olyan jól sikerült, hogy rögtön feljött egészen a 7-ik helyig, de gyorsan visszaelőzte egy Buggyra, mögötte pedig máris támadta egy Allgauer. Kiss Norbert onnantól folyamatosan jó köröket futva meglépett üldözője elől, és megközelítette az előtte haladó versenyzőt. Az utolsó körökben, amikor már-már támadó pozícióban volt, fékproblémái akadtak, így maradnia kellett a 8-ik helyen, amit magabiztos előnnyel őrzött meg a kockás zászlóig, 3 Eb pontot szerezve!

A második futamon a fordított rajtsorrendnek köszönhetően ( az előző futam első 8 helyezettjét megcserélik ) a pole pozícióból indult Norbi. A rajtja ismét fantasztikusan sikerült, elsőnek fordult, majd 8 körig vezette a mezőnyt. Tökéletes autózással, hiba nélkül vezette "Tiby"-t, az OXXO versenykamionját. Mögötte óriási csata zajlott, hozzá képest űrhajók közeledtek.

Markus Östreich már a 4-ik körben közel került Kisshez, de előzni sokáig nem tudott. amikor sikerült, akkor is csak úgy, hogy meglökte az OXXO pilótáját, ezért Norbi lecsúszott az ívről, így elbújt mellette a Renault. Két körrel később megérkezett az Európa-bajnok Albacete, nyomában Adam Lackóval. Lacko rátolta a magyar pilótára a piros MAN-t, így megint mi húztuk a rövidebbet, már a 4-ik helyre szorítottak vissza minket! Már csak két kör volt hátra, és megérkeztek a többiek, rögtön egy Buggyra, viszont Kiss derekasan küzdött, továbbra is hiba nélkül autózott, és behozta az OXXO Kamionját a 4-ik helyre, s ezzel újabb 7 Eb pontot szerzett!!!

Onnantól a sajtó állandó vendég volt az OXXO sátrában, a FIA vezetői egymás után jöttek gratulálni,és bíztatták Norbit, csak így tovább. A csapat pedig végtelen büszkeséggel fogadta a gratulációkat a boxutcában.
Szombat éjjel óriási vihar tépázta a kedélyeket és a  sátrat, utóbbit arrébb is tette néhány métert, konyhástul, edényestül.

Vasárnap az időmérőre már felszáradt a pálya, Kiss Norbit pedig árgus szemek figyelték, vajon szerencséje volt csak a magyar srácnak, vagy tényleg ennyire jó. A választ ő adta meg, aki nem csak a Q2-be jutott be, hanem a 8-ik legjobb idővel kvalifikálta magát a futamokra, úgy, hogy az Európa-bajnokságot vezető Jochen Hahn mindössze 52 ezredre, Uwe Nittel pedig csak 57 ezredre végzett.

Az első futam rajtjánál a külső íven volt Kiss, ráadásul bebújtak mellé néhányan, így hamar visszaesett a 10, majd a 11-ik helyre, de rögtön vissza is tudott támadni. Az első néhány kör kisebb ütközésekkel, egymáson fordulással telt el, kettőt tudott előzni az OXXO pilótája, majd előtte büntetést kapott egy versenyző, így szépen lassan jött egyre feljebb Kiss Norbi.

A futam közepe felé pont előtte Jochen Hahn motorja felrobbant, ezért rengeteg olaj került a pályára, Norbi majdnem kicsúszott a kavicságyba, de szerencsére meg tudta fogni a kamiont, és a pályán maradt. Nem volt szerencséje a lekörözésekkel sem, pont egy kanyarban ért utol egy lassabb versenyzőt, akinek a kamionjából ráadásul ömlött a víz a pályára, s ezen is csúszkált Norbi, de sikerült ezt is túlélni. Hátulról folyamatosan nyomás alatt tartotta őt Janiec, de érkezett egy Buggyra, és egy Renault is, ám a magyar pilóta a nagy nyomás ellenére egyenletes, gyors tempóban tudta maga mögött tartani üldözőit, és behozta Tiby-t a 6-ik helyen, ami 6 Eb pontot ért.

A második futamban a 3-ik rajtkockából vághatott neki a versenynek Kiss Norbert, s bár a rajtja nem volt tökéletes, maradt az élmezőnnyel. Az élen  Lacko és Körber, Albacete hátulról küzdötte fel magát, őt nem lehetett tartani, mögötte Janiec, a Buggyrával Vresecky, és utánuk Norbi. Hátulról egy Renault, és az Allgauerek támadták az OXXO pilótáját.

Óriási csata zajlott a helyezésekért, Janiec-en átrágták magukat Norbiék, kicsit lerázták üldözőiket, de  Vreseckyhez nem tudott olyan közel kerülni Norbi, hogy kockázat nélkül támadjon. Így Jobbágy Ákos csapatfőnök utasítására maradt a csapat számára fantasztikus 5-ik helyen. A futam után derült ki, hogy Vresecky több másodperces büntetést kapott, így Kiss Norbi végül 4-ik lett az utolsó futamban, újabb 7 Eb pontot gyűjtve!

"Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen hétvégét produkáltunk - kezdte nyilatkozatát Kiss Norbert. - Köszönöm a csapatnak a sok munkát, a tökéletes autót. Ahhoz képest, hogy reménykedtünk a pontszerzésben, összesen 23 Európa-bajnoki pontot gyűjtöttünk a hétvégén, ez fantasztikus eredmény. Sok mindent kell még tanulnom a Truck Race-ről, és a kamiont is szoknom kell, de azt gondolom, sikerült jól bemutatkozni a mezőnyben."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu