Legendás futamon debütált Talmácsi Gábor

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 14. 14:49
Egészen elképesztő csatában Valentino Rossi az utolsó kanyarban Jorge Lorenzo mellett bemutatott bámulatos előzésével nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság király- kategóriájának versenyét a Katalán Nagydíjon. Talmácsi Gábor az utolsó, 17. helyen ért célba első MotoGP-futamán. A negyedlitereseknél Németh Balázs csaknem egy kör hátránnyal a 18. helyen zárt, Tóth Imre az utolsó előtti körben volt kénytelen feladni a viadalt.


►Videón Valentino Rossi és Jorge Lorenzo csatája - ITT!

A 2008-as Laguna Seca-i hihetetlen izgalmak óta nem láthatott ahhoz hasonlót a közönség, amelyet Catalunyában bemutatott a Yamaha két sztárja. A nyolcszoros világbajnok Valentino Rossi az első körtől egészen az utolsó kanyarig kiélezett csatát folytatott a hazai kedvenccel, Lorenzóval, a célvonalon egy századdal hamarabb átérve, mint csapattársa.

A vezető személye az utolsó percekben négyszer változott és hiába sikerült a spanyolnak az utolsó kör kezdetén a célegyenesben előznie, érezhető volt ezzel nem ér véget a csata. Rossi próbálkozott jobbról, próbálkozott balról, csak nem sikerült. 

Aztán az utolsó kanyarban olyat tett, amelyre csak nagyon kevesen képesek, befurakodott ellenfele mellé, majd a belső íven tartotta motorját és megnyerte az örökre emlékezetes Katalán Nagydíjat. Valentino Rossi csak annyit mondott a történtek után, ez volt élete legjobb manővere...

Győzelmét követően a Doktor kiment a rivális spanyol közönség elé ünnepeltetni magát, akik tapsolva és nevét skandálva ismerték el teljesítményét (!). Érdekesség, hogy összetettben a világ három jelenlegi legjobb motorosa, Rossi, Lorenzo és Casey Stoner egyaránt 106-106 ponttal áll. Micsoda nyár elé néz a királykategória...

Talmácsi Gábor jelentős hátránnyal, de teljesítette a 25 kört, az utolsó helyen ért célba élete első MotoGP-futamán.

Reuters
Alvaro Bautistának nem volt ellenfele Catalunyában Fotó: Reuters

A negyedlitereseknél szezonbeli második győzelmét aratta Alvaro Bautista, Aojama Hirosi és Hector Barbera előtt. Élete első negyedliteres versenyét a 16. helyen záró Németh Balázs ismét elismerésre méltóan szerepelt, Catalunyában a 18. helyen ért célba.

A magyar pilóta ezzel ismét nem tudott a pontszerzők közé kerülni, de újabb értékes versenykilométerekkel gazdagodott. Tóth Imre nem ért célba, ismeretlen okból, két körrel a vége előtt feladta a versenyt.  

A 125-ös mezőnyben olasz siker született, Andrea Iannone két spanyol, Terol és Simon előtt aratta le a babérokat.

A MOTOGP VÉGEREDMÉNYE:
1. Valentino Rossi olasz Yamaha 43:11.897 p. 0.000
2. Jorge Lorenzo spanyol Yamaha 43:11.992 p. 0.095 mp.h.
3. Casey Stoner ausztrál Ducati 43:20.781 8.884 mp.h.
...17. Talmácsi Gábor magyar Honda 44:39.537 1:27.640 p.h.
A NEGYEDLITERES GÉPOSZTÁLY, VÉGEREDMÉNY:
1. Alvaro Bautista spanyol Aprilia 41:09.016 p.
2. Aojama Hirosi japán Honda 7.185 mp.h.
3. Hector Barbera spanyol Aprilia 7.282 mp.h.
...18. Németh Balázs magyar Aprilia 1:52.390 p.h.
A NYOLCADLITERES GÉPOSZTÁLY, VÉGEREDMÉNY:
1. Andrea Iannone olasz Aprilia 41:10.494 p.
2. Nicolas Terol spanyol Aprilia 2.245 mp.h.
3. Julian Simon spanyol Aprilia 2.330 mp.h.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu