Real Madrid: végállomás, kiszállás?

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 10. 19:45
Vajon elbírja a lelki terhet, át tudja törni a pszichés gátat a Real Madrid labdarúgócsapata? 2005, 2006, 2007 és 2008 után 2009-ben is a nyolcaddöntőben búcsúzhat a királyi gárda, a Liverpool ellen a Santiago Bernabéuban elszenvedett 1-0-s vereség után nem a spanyoloknak áll a zászló az angliai túra előtt. A Juventus hazai pályán dolgozhatja le a Chelsea ellen, idegenben összeszedett egygólos hátrányát, míg Jürgen Klinsmann fiainak nem kell idegeskedniük, hiszen a Bayern ötgólos előnyből várja a Sporting elleni meccsét. Kiélezett csata várható a Panathinaikosz-Villareal összecsapáson is, amelyen 1-1-es döntetlen született az első mérkőzésen. A tét: ki kerülhet be Európa legjobb nyolc csapata közé!


 

A MÉRKŐZÉSEKRE KATTINTVA, AZ ADOTT MECCS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT OLVASHATJA!
Az első mérkőzésen 1-0-s Chelsea-győzelem született
Az első mérkőzésen 1-0-s Liverpool-győzelem született
Az első mérkőzésen 5-0-s Bayern-győzelem született
Az első mérkőzésen 1-1-es döntetlen született

 

A nemzetközi futballvilág a XX. század végén és a XXI. század elején a Real Madrid monopóliuma volt, ezt mi sem bizonyítja jobban annál, minthogy 1998-ban, 2000-ben és 2002-ben is a blancók emelhették a magasba a Bajnokok Ligája győztesének járó becses serleget.

2002. május 15-én a glasgow-i Hampden Parkban a királyiak megverték a Bayer Leverkusent, Raúl (8.), góljára Lúcio (13.) még válaszolt, Zinedine Zidane aztán (45.) beállította a 2-1-es végeredményt. A németek legyőzésével kilencedszer nyerték meg a sorozatot.

Ezen az emlékezetes skóciai estén azonban valami véget ért, hét szűk esztendő vette kezdetét. 2003-ban a finálé kapujában a Juventus parancsolt megálljt (2-1, 1-3), 2004-ben már a legjobb négyig sem jutott el a Real (AS Monaco, 4-2, 1-3). Azóta a nyolc közé jutás is csak álom. Hihetetlen, mégis igaz.

A csoportkört rendszerint gond nélkül tudja le a Madrid, az egyenes kieséses szakasz rajtján aztán hirtelen megáll a tudomány. 2005-ben ismét jött, látott, és győzött a Juventus (1-0, 0-2), 2006-ban az Arsenal tört borsot a galaktikusok orra alá (0-1, 0-0).

És a vesszőfutás java még hátravolt. 2007-ben a Bayern München (3-2, 1-2), 2008-ban pedig az AS Roma (1-2, 1-2) húzta el a Real Madrid nótáját.

 

 

2009-ben pedig a Liverpool ütheti el a továbbjutástól a nemzetközi porondon évek óta csak vergődő sztárklubot. A Santiago Bernabéuban egyetlen gól született, az pedig Josszi Benajun nevéhez fűződött.

Érdekesség, hogy az Albert Riera beadását a léc alá bólintó 28 éves középpályással nemrégiben a magyar válogatottnak is meggyűlt a baja. 2009. február 11-én Izrael éppen Benajun találatával nyert ellenünk 1-0-ra, felkészülési mérkőzésen.

A Real-Pool csata első felvonása
eltelt két hét sok mindenre elegendő volt, például arra, hogy Fernando Torres felépüljön bokasérüléséből, no meg arra is, hogy kidőljön a sorból Josszi Benajun. A madridi meccs hősének a hétvégén húzódott meg a térdszalagja edzés közben.

A spanyolok a lehető legerősebb összeállításukban futhatnak ki az Anfield Road gyepére, talán ennél is többet ért volna egy önbizalom-növelő főpróba, az Atlético elleni madridi derbi azonban 1-1-es döntetlennel ért véget. A Vörösök pihentek a hétvégén, FA-kupa fordulót rendeztek Angliában, Rafa Benítez fiai pedig már korábban kiestek.

A további párosítás: Juventus-Chelsea (0-1), Bayern München Sporting (5-0), Panathinaikosz-Villarreal (1-1).

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
LIVERPOOL - REAL MADRID
Anfield Road, 20 óra 45 perc, vezeti: Frank de Bleeckere (belga)
Liverpool: Reina - Arbeloa, Skrtel, Carragher, Fabio Aurelio - Mascherano, Xabi Alonso, Babel, Gerrard - Kuyt, F. Torres Menedzser: Rafa Benítez
Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Cannavaro, Heinze - L. Diarra, Gago, Marcelo, Robben - Higuaín, Raúl Vezetőedző: Juande Ramos

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu