KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "VIDEOBIRO"
Góltechnológia igen, videóbíró nem 2014. november 26. 13:21 A labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB nem támogatja a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökének a javaslatát a videós visszajátszások tesztelésének megkezdéséről. Joseph Blatter FIFA-elnök korábban annak a véleményének adott hangot, hogy az edzőknek félidőnként egyszer vagy kétszer lehetőséget kellene adni arra, hogy egy-egy vitatott ítéletet visszanézessenek. Szerinte a rendszer tesztelését minél hamarabb meg kell kezdeni, többek között a jövő évi, új-zélandi U20-as világbajnokságon ki lehetne próbálni.
 
Sólyomszem a Premier League-ben! 2013. április 11. 16:03 Új éra kezdődik a Premier League-ben augusztustól, az angol élvonal lesz az első bajnokság, ahol technikai eszköz segít majd a játékvezetésben, egészen pontosan annak megállapításában, hogy túljutott-e a labda a gólvonalon, vagy sem. A klubok csütörtökön elfogadták az optikai felismerésen alapuló Hawk-Eye (Sólyomszem) rendszer bevezetését.
 
Németországban bevezetik a gólbírót 2012. július 15. 14:36 A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) a jövőben alkalmazni fogja a nemzetközi szövetség (FIFA) által engedélyezett technikai találmányokat, amelyek a játékvezetőket segítik a gólok megítélésében.
 
Dániában tesztelik a mágneses gólbírót 2012. május 16. 16:00 Két dán bajnoki mérkőzésen tesztelik májusban a GoalRef elnevezésű technológiát, amely egyike annak a két gólbíró-rendszernek, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elfogadott. A FIFA illetékesei hangsúlyozták, hogy a meccsek hivatalos személyei (játékvezető, asszisztensek, ellenőr) egyelőre nem hozhatnak döntéseket a technológia segítségével.
 
„30 milliót bukhatunk a partjelző miatt” 2011. május 1. 11:48 Harry Redknapp, a Tottenham Hotspur menedzsere szomorúan konstatálta a Chelsea elleni szombati PL-derbi után, hogy két szabálytalan góllal fordítottak csapata ellen. Gólfigyelő rendszer bevezetését sürgette. "Akár harminc milliót is bukhatunk emiatt" - tette hozzá. Carlo Ancelotti szerint az ilyen hibák benne vannnak a futballban, de ő is támogatná, hogy technikai segítséghez jussanak a sípmesterek.
 
Blatter „megtört”: lesz videóbíró! 2011. március 27. 18:05 A FIFA tervei szerint már 2014-ben bevezetik a videóbíró alkalmazását, hogy elkerülhessék a Frank Lampard meg nem adott vébégóljához hasonlatos botrányokat a jövőben - ezt maga a szervezet első embere, Sepp Blatter jelentette ki a TF 1 francia állami televízió mikrofonja előtt.
 
Kedves UEFA és FIFA, cselekedni kéne! 2011. március 7. 12:59 Gombamód szaporodnak a játékvezetői bakik, a topligákban fordulóról fordulóra dőlnek el rangadók bírói hibák következtében. A mostani hétvége újabb bizonyítékként szolgált arra: ha a labdarúgás szabályalkotó szervei nem lépnek, rövidesen úrrá lesz a káosz.
 
Ha ez nem gól, akkor mi a gól?! - videó 2011. február 8. 15:07 Tévedni emberi dolog, de ami a Limón-Alajualense meccsent történt a Costa Rica-i bajnokságban, arra bizony nincs mentség. A vendégcsapat az első félidő hajrájában egyenlített, a partjelző azonban nem vette észre, hogy egy 12 méteres, kétkapufás fejes után messze bent járt a kapuban a labda, a bal kapufáról az alsó, hálótartó keretre pattant, onnan a jobb kapufára, onnen pedig kifelé, s a hálóőré lett. Nézd meg videón, ilyen egyértelmű, meg nem adott gólt valószínűleg még nem láttál...
 
FIFA: tíz bírósegítő eszközt vizsgálnak 2011. február 5. 11:16 A labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB március 5-én, cardiffi ülésén tíz olyan technikai berendezés alkalmazásának lehetőségét vizsgálja meg, amelyek segíthetnék a játékvezetőket annak megítélésében, hogy áthaladt-e a labda a gólvonalon.
 
Platininek nem kell a videóbíró 2010. augusztus 26. 17:44 Michel Platini tökéletesen elégedett az ötbírós rendszer eddigi tapasztalataival, hallani sem akar arról, hogy bevezessék a videó-visszajátszásokat a kiemelt futballmeccseken. Az európai szövetség elnöke korábban is ellenezte a sokak által követelt szisztémát, szerinte a plusz két játékvezető éppen elegendő a vitás helyzetek eldöntéséhez.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu