FIFA: tíz bírósegítő eszközt vizsgálnak

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 5. 11:16
A labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB március 5-én, cardiffi ülésén tíz olyan technikai berendezés alkalmazásának lehetőségét vizsgálja meg, amelyek segíthetnék a játékvezetőket annak megítélésében, hogy áthaladt-e a labda a gólvonalon.


A nemzetközi szövetség (FIFA) szerint a tíz szerkezetet jövő héten tesztelik egy zürichi pályán. A videóbíró bevezetése ugyanakkor nem lesz napirenden az IFAB tanácskozásán. A kérdés azt követően került hangsúlyosan előtérbe, hogy a tavaly nyári, dél-afrikai vb-n több, egyértelműen meccskimenetelt befolyásoló súlyos hibát követtek el a játékvezetők, és ez széleskörű felháborodást váltott ki világszerte, egyúttal megmozgatta a feltalálók fantáziáját is.

A tévedések elkerülését szolgáló - s a FIFA által is vizsgált - bírósegítő találmányok egyike a magyar Maruzsi Lászlóé.

Az 1886-ban alapított IFAB-nak - amely tavaly márciusban arról határozott, hogy leállítja a chipes labdával folytatott kísérleteket - nyolc tagja van. A testület felét 1913 óta a FIFA delegálja - ők íratlan szabály szerint mindig egységesen szavaznak -, a másik négy szakértő pedig Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest képviseli. A szabályok megváltoztatásához a voksok 75 százaléka szükséges.
Címkék: fifavideobiro
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu