KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "SPORTGAZDASAG"
Milyen az átlagfocista és mennyit keres? 2012. március 29. 10:15 A futballpiac sokszor fantasztikus átigazolási számait hallva-olvasva mindenkiben az a meggyőződés alakulhat ki, hogy a csillagászati összegekért klubot váltott labdarúgók hatalmas pénzeket kaszálnak. Ami nyilván igaz a legnagyobb sztárokra, csakhogy a többség kénytelen szerényebb tételekkel beérni. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbízásából készült felmérésből pontosan kirajzolódik, milyen is egy mai átlagfocista: 23 éves, brazil, és nem keres annyit, amennyit szeretne…
 
Messi és Mourinho keresi a legtöbbet 2011. március 22. 10:20 Lionel Messi és José Mourinho a legjobban kereső futballista, illetve edző a mai modern profi futballban. A Franc Football szerint a Barcelona kétszeres aranylabdás csillaga évi 31 millió eurót keres a katalánoknál, míg a Real Madrid agytrösztje 13,5 milliót tehet zsebre tizenkét hónap leforgása alatt. És ezek csak a fizetések...
 
Ismét a Real Madrid kereste a legtöbbet 2011. február 10. 16:24 Nincs változás a Deloitte könyvvizsgáló cég által évente közzétett rangsorban, továbbra is a Real Madrid vezeti a Money League névre hallgató listát. A január 31-ével lezárult gazdasági évben a húsz legnagyobb nyereséget elkönyvelt egyesület összbevétele 5,5 milliárd euróra rúgott, a listán pedig öt topliga csapatai osztoznak. Heten Angliát, négyen Olasz- és Német-, hárman Spanyol-, ketten pedig Franciaországot képviselik.
 
Átigazolások: csak a pénz, pénz, pénz... 2011. február 3. 22:00 Sokan még mindig tátják a szájukat. Keresik a választ arra, ami január 31-én, a Premier League-ben történt. A Chelsea és a Liverpool egyszer-egyszer törte át a brit átigazolási rekordot - a PL-klubok 225 millió fontot költöttek a januári angol piacon, ez pedig majdnem nyolcszor több, mint tavaly ilyenkor. Ehhez képest a többi topligában labdába sem rúgtak transzfer fronton, a Barcelona és a Real Madrid például szinte semmit sem költött.
 
Rekordveszteség a topcsapatoknál 2011. január 11. 18:42 Összesen 1,2 milliárd eurós (332 milliárd forint) rekordveszteséggel zárták a 2009-es évet az élvonalbeli labdarúgóklubok Európában.
 
120 millió eurós haszon a BL-győztesnek 2010. május 21. 13:50 Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénzügyi szponzorának kutatása szerint 120 millió eurós hasznot könyvelhet el a szombati Bajnokok Ligája-döntő nyertese, az összecsapás pedig mintegy 351,5 millió euró bevételt hoz az európai gazdaság számára.
 
Az összeomlás szélén a magyar sport 2009. október 30. 20:34 Pontosan ezer nap múlva kezdődik a 2012-es londoni olimpia, amelynek megnyitóünnepségén remélhetőleg egy kivételesen tehetséges és jó magyar csapat vonulhat majd fel. Az álmodozásból azonban hamar visszahúz minket a földre, ha ránézünk a honi sportszövetségek adóssághalmazára. Szervezeteinknek csak az edzőtáborozások miatt 110 millió forintos hátraléka gyűlt össze. Ennek ellenére a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) - amelynek állásfoglalását az alábbiakban változtatás nélkül közlünk - optimistán tekint a jövőbe.
 
Állami alamizsna: 115 millió 52 klubnak 2009. március 19. 10:35 Az érintett klubok vezetői elképesztően alacsonynak, elkeserítően kevésnek tartják azt a 115 millió forintot, amellyel az állam segít 52 sportegyesületnek. A Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter által jóváhagyott összeg szinte minimálisnak nevezhető, hiszen az érintettek éves költségvetése – egyenként – is jórészt sokkal magasabb.
 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu