Újpesti győzelem a csoportrangadón

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 18. 19:06
Szorosnak induló, ám az utolsó negyedben fölényes újpesti játékot hozó mérkőzésen 13-9-es győzelmet aratott az Újpesti TE UNIQA a francia Montpellier csapata felett a férfi vízilabda LEN-kupa első selejtezőkörének második játéknapján, ezzel szinte biztosan csoportgyőztes a magyar együttes.


FÉRFI LEN KUPA, 1. SELEJTEZŐKÖR:
ÚJPEST – MONTPELLIER (FRANCIA) 13-9 (3-2, 3-3, 2-1, 5-3)
Hajós uszoda, 250 néző, vezette: Santos (portugál), Schapers (holland)
ÚJPEST: Bisztritsányi – Kéri 1, Suti 2, Kovács O. 1, Létay 1, Somogyi 2, Salamon 2 Cserék: Pelle (kapus), Máté 1, Szabó B. 2, Szabó N. 1, Debreczeni, Kocidisz Vezetőedző: Petrovics Mátyás
MONTPELLIER: Riabi – Aguilar 1, Hansen 1, De Bruin 2, Vergeade 1, Jarnep, Boust 1 Cserék: Van Eck 2, Selendic 1, Trannikar, Pastry, Simon. Vezetőedző: Fabien Vasseur
Gól emberelőnyből: 8/3, ill. 10/3
Ötméteres: -/-, ill. 1/1

Az UTE vezethette a mérkőzés első támadását, az első gólt két percnyi zakatolás után a hazai együttes Suti Gábor révén szerezte akcióból. Ezt követően a csapatok az emberelőny kihasználásban jeleskedtek, mindkét alakulat értékesített két-két fórt, így 3-2-es újpesti vezetéssel zárult az első negyed.

Lila-fehér góllal indult a második játékrész, ám a negyed felénél a franciák fordítottak, 5-4-es vezetésre tettek szert. Petrovics Mátyás ekkor időt kért, és ez jót tett a csapatnak, akcióból Salamon  Ferenc egyenlített. Ezután Létay Krisztián juttatta előnyhöz az Újpestet, és 6-5-ös állással fordultak a csapatok.

A szünet után kifejezetten jól védekezett a házigazda, négy emberhátrányt is kibekkelt, és két gólosra növelte előnyét. Látszott, hogy idegesek a csapatok, a negyedik ráúszást megismételtette a bíró, mivel a francia játékos előbb indult.

Bisztricsányi Dávid kétszer is közvetlen közelről hárított ziccert, Szabó Botond két villanásával ellépett néggyel az UTE, a negyedik negyed közepén. A Montepellier mindent megettet, de a második félidőben rosszul használta ki emberelőnyös lehetőségeit.

A végén még a mérkőzés egyetlen ötméteresét értékesítette a francia csapat, de a záró etapban bedaraálták őket a Petrovics-tanítványok.

 

EDZŐSZEMMEL:
Petrovics Mátyás: - Saját magunknak köszönhettük, amikor kevés góllal vezettünk, és azt is, amikor sokkal. Voltak nehezebb periódusok, és akadályok, nem jött ki a két csapat közötti valódi különbség.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu