Hazai környezetben javíthat a Honvéd

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 31. 12:46
Péntektől vasárnapig a Kőér utcai uszodában rendezik meg a férfi vízilabda LEN-kupa második selejtező körében a K csoport négycsapatos selejtező tornáját. A hazai medencében játszó Domino-Honvéd riválisa a portugál Portinado, a görög NC Hiosz és a montenegrói VAL Prcanj csapatai lesznek. Ezzel egy időben a Szeged Franciaországban, az Újpest pedig Spanyolországban próbálja meg kivívni a továbbjutást.


Az Euroliga selejtezőjében elbukó Domino-BHSE a LEN-kupában szeretne vigasztalódni. Ehhez először a selejtezőkör második fordulóján kell sikeresen szerepelnie a magyar csapatnak. A feladat egyáltalán nem tűnik teljesíthetetlennek.

 

 

 

Vad Lajos együttesének eddig nem úgy sikerült a szezon, ahogyan azt elképzelték. Nem jutottak fel a legrangosabb európai kupasorozat, az Euroliga főtáblájára, ráadásul a múlt héten Egerben a bajnoki veretlenségüket is elvesztették.

 

 

Van tehát mit javítania a Honvédnak, amelyre tökéletes alkalmat jelent a hétvégi LEN-kupa -selejtező. Pénteken a portugál Portina együttesével kezd a magyar bajnoki bronzérmes, a mérkőzés egyértelmű esélyesének a házigazdák számítanak.

 

 

„Valóban ez a papírforma, de az ördög nem alszik, és éppen ezért én azt sulykolom a játékosokba, hogy az a könnyű ellenfél, akit már biztosan le is győztünk” – hangsúlyozta a pénteki rajt előtt Vad Lajos, a Domino-Honvéd vezetőedzője.

 

 

 

„Ez a gondolatmenet most kétszeresen is igaz, mert az elmúlt szombaton magunkat vertük meg Egerben. Olyan dolgokat erőltettünk, amiből kevés jó származott, és miközben a bíráskodással kezdtünk foglalkozni, az ellenfelünk kíméletlenül lecsapott minden lehetőségre. Nem azt játszotta a csapat, amit megbeszéltünk, és ha a forgatókönyvhöz továbbra sem tartják magukat a játékosok, újabb kellemetlen meglepetések érhetnek bennünket.”

 

 

 

A remélhetőleg sikeres bemutatkozás után szombaton következik az igazi erőfelmérő a montenegrói Prcanj ellen. A fiatal országban egyértelműen nemzeti sportág lett a vízilabda - a nyáron Málagában Eb-t nyertek -, amelyet az állam is jelentős összegekkel támogat. Ráadásul a Prcanj a világhírű Primorac Kotor fiókcsapata, és már csak ezért sem szabad lebecsülnünk az ismeretlen nevű ellenfelet.

 

 

 

A tornát vasárnap a görög Hiosz ellen zárja a Honvéd, remélhetőleg magabiztosan. Ezt követően este még egy gálamérkőzést is játszik a magyar együttes a Kotorral.

 

 

 

A budapesti tornával azonos időpontban az Újpest Barcelonában száll vízbe az L csoportban. Ellenfelei az orosz Szintez Kazany, az angol Rotheram Metro és a hazai CN St. Andreu lesznek. Reálisan a második hely lehet a cél a Kazany mögött.

 

 

A Szeged Montpellierben próbálja meg kivívni a továbbjutást a J csoportban. Ellenfelei a spanyol CN Barcelona, a lengyel Arkonia Szczecin, valamint a házigazda francia WPC Montpellier lesznek. A magyar csapatnak valós esélyei vannak a továbbjutásra.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu