FTC-győzelem a Hajósban az Újpest ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 11. 19:20
Az FTC-Aprilia egységesebb csapatteljesítménnyel 11-8-ra legyőzte vendéglátóját, az Uniqa-UTE együttesét a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában, a férfi vízilabdába ob I szombat esti rangadóján. Az újpestiek jóval többet hibáztak; utolsó öt emberelőnyös támadásukat elrontották.


 

 

FÉRFI VÍZILABDA OB I, 2. FORDULÓ:
UNIQA-UTE-FTC-APRILIA 8-11 (1-2, 3-2, 3-4,1-3)
Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda, 150 néző, vezette: Juhász, Székely
ÚJPEST: Pelle – Kovács O., Létay 3, Salamon, Kocidisz, Somogyi 1, Máthé 1. Csere: Suti 3, Kéri, Szabó N., Debreczeni, Szabó B., Rékási, Bisztricsányi. Edző: Petrovics Mátyás
FTC: Jászberényi – Babay 1, Balatoni, Regős 2, Marnitz, Császár Gy. 3, Mátyás 1. Csere: Maklári 1, Kincses 1, Queritse, Dávid 2, Bálint, Hoppál, Laboncz. Edző: Somossy József
Gól emberelőnyből: 4/12 ill. 4/8
Gól ötméteresből: 1/1 ill. 0/0
Kipontozódott: Kocidisz (35.) ill. Bálint (33.), Regős (35.)

 

Az első negyedben jobban játszott – jobban védekezett a Ferencváros, amely Császár György két villanásával 2-0-ra elhúzott. A korábban a kapufát háromszor is eltaláló Újpest Somogyi Balázs révén végül begyötörte a labdát Jászberényi kapujába, így ez a szakasz 2-1-es vendégvezetéssel zárult.

 

A folytatásban keményebb, és kiegyenlítettebb lett a játék és fordult a kocka, hiszen a támadásban feljavuló UTE Suti Gábor és Létay Krisztián vezérletével 3-2-re megnyerte ezt a negyedet.

 

A térfélcsere után lassan, fokozatosan, de egyre inkább érzékelhetően az egységesebb csapat benyomását keltő népligetiek javára billent a mérleg nyelve. Különösen az utolsó nyolc percben, amikor az Újpest utolsó öt létszámfölényes akcióját találat nélkül fejezte be, és kontratámadásokból kapott könnyű gólokat.

 

EDZŐSZEMMEL:
Petrovics Mátyás: – Nagyon sok olyan hibát követtünk el támadásban, amelyek miatt azonnal gólt kaptunk a másik oldalon. AZ FTC centere két akciógólt szerzett ellenünk, ami a mai vízilabdában szinte megengedhetetlen, arról nem is beszélve, hogy nyolcszor találtuk el a kapufát.
Somossy József: – Kifejezetten jól játszottunk, ami a csapat igen komoly ambíciójának, és remek hozzáállásának köszönhető. Nagyon sok új játékost kell beépítenünk a csapatba, és még nincs elegendő idő mögöttünk, ami összeszokottá tehetné ezt a társaságot. Ennek ellenére igazi csapatmunkát nyújtottunk.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu