Biztos UTE-siker a főiskolások ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 23. 19:25
A férfi vízilabda OB I harmadik fordulójában 11-8-ra győzött hazai pályán az UNIQA-UTE csapata a Szolnok ellen. A forduló előtt mindkét együttes három ponttal állt, de a meccsen egyértelműen a házigazda lilák domináltak.


 

FÉRFI OB I, 3. FORDULÓ:
ÚJPEST – SZOLNOK 11-8 (3-2, 3-1, 1-1, 4-4)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 100 néző, vezette: Petik, Németh.
UTE: BISZTRITSÁNYI – Suti 1, KÉRI 3, LÉTAY 3, Salamon 2, Somogyi, Máthé 1. Cs: Pelle, Kovács, Szabó N. 1, Debreczeni, Olasz, Kotsidis, Szabó V. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
SZOLNOK: Nébald – Németh 1, Jósa, Ridzyk 2, Kovács, Soós, Munkácsi. Cs: HangaY Z. 1, HANGAY R. 3, Süveges 1, Pásztor, Cumliff. Vezetőedző: Cseh Sándor.
Gól - emberelőnyből: 11/3, ill. 11/2
Gól - ötméteresből: 0, ill. 1/0

 

A Szolnok hozta el a labdát az első ráúszásnál, Létay Krisztián gyönyörű akciógólja révén az Újpest szerzett vezetést az első percben. Emberelőnyből egyenlíthetett volna a vendégcsapat, de Bisztricsányi Dávid hárított.

 

Suti Gábor értékesítette a lilák első emberfórját, ám a vendégek két akciógóllal egalizáltak. Sőt, egy félpályánál megszerzett labdával fordíthattak volna, de az UTE fiatal kapusa ismét ziccert fogott.

 

Az utolsó percben Kéri volt eredményes, így egygólos hazai vezetéssel ért véget a negyed. A második játékrészben egyetlen gólt lőtt a szolnoki csapat, pedig a Létay ellen megítélt ötméteressel lett volna lehetőségük egy újabb találat megszerzésére. Az Újpest fiatal hálóőre azonban - sok lövés mellett - ezt is védte.

 

Ezzel szemben az Újpest háromszor mattolta Nébald Olivért, így megnyugtató előnnyel fordult a második félidőre.

 

Álmosan kezdték a csapatok a harmadik játékrészt, mindössze egy-egy gólt jegyezhettünk fel. A lilák edzője, Petrovics Mátyás az egész negyedben vehemensen dirigálta csapatát, a bírók azonban nem díjazták ezt a hangnemet, és a negyed végén sárga lappal „jutalmazták”.

 

Egy szép akcióból szerzett centergóllal, majd két pazar átlövéssel tízre növelte góljai számát az Újpest a záró negyedben. A Szolnok tartotta a lépést ellenfelével, de a második negyedben összeszedett hátrányát képtelen volt ledolgozni. A hazai csapat jó védekezésének, pazar kapusteljesítményének és hatékony támadójátékának köszönhetően megérdemelten győzött.

 

EDZŐSZEMMEL:
Petrovics Mátyás: - Végig vezetve magabiztos győzelmet arattunk, csapatom egy-két elkerülhető gólt kapott. Összességében azonban elégedett vagyok a látottakkal.
Cseh Sándor: - Jó játékot hozott a csapat az elején, és ha a helyzeteinket belőjük, szorosabb lehetett volna az eredmény. A hozzáállással elégedett vagyok, de látszott, hogy az Újpest jobb csapat, és kell még némi plusz, hogy az ilyen együttesek ellen eredményesek legyünk.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu