A Fehérvár hárommal verte a Szentest

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 11. 18:31
Hasonló célokért küzdő együttesek találkoztak az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság alapszakaszának második fordulójában Székesfehérváron, hiszen a Fehérvár Póló SE és a Szentes is az első nyolc közé igyekszik. Nos, az egymás elleni eredmény a fehérváriaknak kedvez, legalábbis eddig, hiszen Tóth Bence és Deme András nagyszerű játékának köszönhetően három góllal, 8-5-re legyőzték a Szentest.


VÍZILABDA, FÉRFI OB I, ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ:
FEHÉRVÁR PÓLÓ SE – SZENTES 8-5 (2-1, 1-2, 2-0, 3-2)
Székesfehérvár, 150 néző. Vezette: Fekete Balázs, Bors László.
FEHÉRVÁR PÓLÓ SE: Veres Z. (kapus) – Tóth B. 2, Vígh R., Naganuma, Szabó T. 1, Deme 1 A. Csere: Újházi A. (kapus), Hesz 2, Vrezgó M., Turzai G., Hegedűs I., Gelley G., Lázár Zs. 2, Rom M. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
SZENTES: Horváth T. (kapus)– Szőke 2, Torday, Döbrössy, Zsivanovics 1, Szabó L., Csente. Csere: Majoros, Molnár, Rácz, Araczi 2, Jaksa, Homonnai. Vezetőedző: Vass Sándor Kipontozódott: Csente, Zsivanovics
Gól büntetőből: 1/0, ill. 0/0

Ahogyan az előzetesen várható volt: nagy elánnal kezdték a csapatok a mérkőzést, hiszen a hazai oldalon négy játékos mindenképpen bizonyítani akart egykori kenyéradójának. Ők éppen a nyáron váltottak klubot, s Szentesről Székesfehérvárra igazoltak.

Közülük Vígh Róbert és Szabó Tamás a kezdőcsapat tagjaként ugrott a medencébe, s bár az első gólt mindjárt a kezdés után a vendégek szerezték Szőke Szabolcs révén, nem telt el három perc, s már a Fehérvárnál volt az előny.

A jó formában lévő Tóth Bence előbb egyenlített emberelőnyből, majd a vezető gólt a rutinos és elnyűhetetlen Hesz Máté nevéhez fűződik. A Fehérvár fölényét jelzi: még azt is megengedhették maguknak, hogy Naganuma teljesen egyedül vezethesse a labdát Horváth kapusra, majd hagyja ki a száztíz százalékos ziccert.

Szépségdíjas találattal növelte az előnyét a Fehérvár Szabó Tamás góljával a második negyed elején, s bizony a medencében az történt ekkor, amit a hazaiak akartak. Amikor már-már magukhoz tértek a vendégek, ott volt Veres kapus, aki valósággal megbabonázta a szentesieket, így nem tudtak közelebb férkőzni a házigazdákhoz a hátrányban lévő vendégek. A játékrész közepén Szőke viszont megtörte a gólcsendet, saját maga, s egyben csapata második találatát is szerezve. Mi több: Araczi kis idő múlva kiegyenlített, így mindent kezdhettek elölről a felek.

Deme András felső kapufája vezette be a harmadik negyedet, s öt másodperccel később újra Hesz villant: emberelőnyből szerezte meg a vezetést a Fehérvárnak. S ha egy üzlet beindul: Lázár Zsolt bemutatott valamit kivételes tehetségéből, amikor a bal oldalon megindulva gyönyörű mozdulattal lőtte ki a jobb felső sarkot. Mindent egy lapra feltéve támadott a Szentes, nem is játszottak rosszul a vendégek, de ha helyzetbe is kerültek az alaposan felpörgött fehérváriak ellen, Veres kapus rendre útját állta a lövéseknek.

Hogy egy percre sem adta fel a Szentes, azt Zsivanovics villámgólja adta tudtára mindenkinek, s ismét nem érezhette magát biztonságban az egyébként komoly anyagi gondokkal küzdő Dabrowski-csapat. Araczi viszont nem elégedett meg a szoros hátránnyal, kiegyenlített, így a döntés az utolsó öt percre maradt. Naganuma azonban a büntetőt a felső lécre bombázta, ismét nagyot hibázva ezzel a mérkőzésen. Jókor kért időt a hazai edző, Deme fél perc múlva 6-5-re módosította az állást, s másfél perccel a vége előtt Tóth Bence gólja a hazai győzelmet jelentette, amit Lázár még megfejelt eggyel, így kétség sem férhetett a fehérváriak jogos sikeréhez.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu