Sajátos brazil duett: Hálát ne várj!

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 9. 18:05
Hír: a szezonzáró Brazil Nagydíj után a Formula-1 két dél-amerikai sztárja közösen mulatott, majd duettet adott elő az egyik népszerű Sao Paoló-i szórakozóhelyen. Először a kapatos Rubens Barrichello fakadt dalra, majd felrángatta a színpadra haverját, a néhány órával korábban még a világbajnoki címet sirató Felipe Massát, így csakhamar az alkalmi sztárkettős szórakoztatta a közönséget.


A két Formula-1-es pilóta duettje a hétszeres világbajnok Michael Schumacherről szólt, többször is elhangzott, a sportág történetének egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb alakja a saját neméhez vonzódik…

Elintézhetnénk az egészet egy kézlegyintéssel: magánügy, miként mulatnak a sportemberek. Nehéz és hosszú szezont zártak, elfáradtak, megérdemlik, hogy kieresszék a gőzt.

Ráadásul mindketten csalódottak lehettek, hiszen Barrichello felejthető évadot tudhat maga mögött, a silverstone-i harmadik hely mellett szinte csak és kizárólag csalódás érte a gyengécskén szereplő Hondánál. Massa drámájára pedig az egész világ emlékszik, néhány másodperc alatt jutott a mennyből a pokolba, amikor Lewis Hamilton a záró futam utolsó kanyarkombinációjában előzött és orrozta el a világbajnoki címet.

De itt azért többről volt szó, mintsem egy mámoros estéről. Ne feledjük, Barrichello és Massa a világ előtt éli életét, így jobban kellene ügyelnie, a közvélemény ugyanis egyfajta mintát is vár tőlük. Pozitívat, semmiképpen sem ilyen, nehezen, vagy semmivel sem magyarázható tettet. Az ittasság nem lehet mentség, ráadásul az idei sorozat második helyezettje eleinte még vonakodott, de később, némi „gondolkodás” után beadta a derekát.

Pedig a veterán hondás éppen oda „köpött”, ahová nem kellett volna. Barrichello ugyanis éveket töltött el Schumi csapattársaként, előtte és utána sem tudta megközelíteni az akkori sikereit. Futamgyőzelmeket aratott, rendszeresen dobogóra állhatott, igaz összetettben nem előzhette meg a német legendát. De így is világbajnok lehetett a csapatverseny révén, remek fizetéssel élte a Ferrari pilótáinak nem mindig gondtalan életét.

Felipe Massa esetében pedig még többről van szó, nem eltúlzott, ha úgy érezzük, szinte mindent a maranellóaiknak és a hétszeres világbajnoknak köszönhet. Egy tehetséges, de forrófejű pilótából vált az F-1 egyik legkiválóbb versenyzőjévé, sokak szerint megérdemelten lehetett volna már idén világbajnok.

Az évek alatt rengeteget tanult Michael Schumachertől, eddig úgy is beszélt róla, mint legfőbb mentoráról. A német legenda is számtalan alkalommal dicsérte a dél-amerikai sztárt, az elmúlt napokban is megemlítette, a közvélemény méltatlanul becsüli le. Még az ellenfelek is elismerték Massa emberi nagyságát, ő pedig gratulált Hamiltonnak és a McLarennek…

Ebbe az ideális képbe rondított bele csúnyán az egyik népszerű riói napilap cikke. Pálcát értelemszerűen nem törünk Barrichello és Massa felett, de nem árt megjegyezni, azok az igazán nagy bajnokok, akik emberileg is kiemelkednek az átlagból.

Schumi sem makulátlan, számos tette okozott közfelháborodást, de tudomásunk szerint egyszer sem becsmérelte versenyzőtársait, legalábbis a nyilvánosság előtt. Igaz, Ő IGAZÁN NAGY BAJNOK. Massa csak az lehet, majd valamikor…

Apropó, a német legenda az elmúlt napokban szóra sem méltatta a brazil kettős fellépését. De érdekes lenne, ha ott lehetnénk személyesen is, amikor először fut össze a danolászó kettős valamelyik tagjával…

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu