Mégis Kovács az Európa-csúcstartó?

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 30. 19:09
Elképzelhető, hogy nem hitelesítik Mirna Jukic 200 m női mellen elért szombati Európa-csúcsát, mert a schwechati uszoda medencéje négy centiméterrel rövidebb a szabványnál. Az eredményt még múlthét szombaton érte el az osztrák kiválóság, azonban lehet mégis Kovács Ágnes rekordja marad érvényben.


Július 26-án, szombaton számolt be a világsajtó, hogy megdőlt Kovács Ágnes a sydneyi olimpián, a 200 méteres női mellúszásban elért 2:24.03 perces ideje. A legutóbbi információk alapján azonban úgy tűnik az időeredmény mégis a kontinens-csúcs marad, miután valószínűleg érvénytelenítik Mirna Jukics idejét.

 

Az osztrák versenyző hazai pályán, Schwechatban 2:23.90 perces időt úszott, amivel 13 századdal javította meg a korábbi rekordot.

 

Szerdán a Kurier című lap szerint azonban érvénytelenítik az időeredményt, mivel az uszoda hossza négy centiméterrel rövidebb a szabványnál, ugyanakkor a hivatalos egyezmény szerint ez az eltérés nem haladhatja meg a két centimétert.

 

Az üggyel kapcsolatos végső döntés időpontja még nem ismeretes. Annyi biztos ha a szabványos méreteket maghaladta az osztrák uszoda nagysága, akkor akár megtarthatja rekordját a magyar versenyző.

 


A világcsúcsot a számban az amerikai Leisel Jones tartja, még 2006 februárjában úszott 2:20.54-es idejével. 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu