Gyárfás: Megszokás helyett megújulás!

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 2. 12:47
„Az egyik konferencia közben kikéredzkedtem a mosdóba, de nem oda mentem, hanem a folyosóról felhívtam Gyenesei István minisztert. Beszélgetésünk tizenötödik másodpercében azt mondta, éljünk a kínálkozó lehetőséggel, vágjunk bele - idézte fel a kandidálás részleteit a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke, az Európai Úszószövetség (LEN) múlt vasárnap kinevezett alelnöke. A 2010-es Eb-rendezés főpróba lehet a 2013-as vb előtt, amelyre novemberig kell pályázni, döntés februárban. A kormánygaranciát célszerű lenne decemberig felmutatni.


 

 

Rengetegen voltak kíváncsiak a 2010-es úszó, műúszó, hosszútávúszó Európa-bajnokság rendezési jogát elnyert honi szövetség sajtótájékoztatójára. A sportági szakszövetségek vezetőin és a sajtó munkatársain kívül a Hotel Heliában rendezett csütörtök délelőtti eseményen megjelent az úszók közül Pekingben három Európa-csúccsal három ezüstérmet nyerő Cseh László, az athéni második Gyurta Dániel is, a Sydney és Athén után a kínai fővárosban is megdicsőült férfi vízilabdázókat pedig Kis Gábor és Varga Dénes képviselte.

 

„Három héttel ezelőtt nyilvánvalóvá vált, hogy Róma és Moszkva 2010-es Európa-bajnokságra benyújtott pályázata távol áll az optimálistól – idézte fel dióhéjban a kandidálás történetét Gyárfás Tamás. - Az egyik konferencia közben kikéredzkedtem a mosdóba, de nem oda mentem, hanem a folyosóról felhívtam Gyenesei István minisztert. Beszélgetésünk tizenötödik másodpercében azt mondta, éljünk a kínálkozó lehetőséggel, vágjunk bele."

 

„És belevágtunk, a két jelölt mellé jelentkeztünk harmadiknak, meg is kaptuk a rendezés jogát – folytatta a sportdiplomata. - Összekötjük a kellemest a hasznossal, 2006 után 2010-ben is egy sikeres Eb-vel szeretnénk kivívni a kontinens elismerését. A megszokás helyett a megújulás a kulcsszó, az úszás hazatér.”

 

„A végcél a 2013-as világbajnokság. Novemberig lehet pályázni, februárban döntenek, vagyis ezúttal nem egyik napról a másikra kell elérnünk, hogy megfeleljünk a kívánalmaknak – vetítette előre Gyárfás Tamás. - Lehet eső, lehet sár, Eb-t még rendezhetünk nyitott uszodában, de a vb-hez mindenképpen kell egy fedett. Célszerű lenne decemberig felmutatni a kormánygaranciát.”

A fedett uszoda helyszíne a Margitszigethez közel, a Duna pesti oldalán, az Elektromos pálya mögötti területen lehetne, ahol adott esetben megfelelő termálvízkincs is a rendelkezésre áll egy minden igényt kielégítő welness-központ megszületéséhez.

Gyárfás Tamáson kívül Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter is köszöntötte az egybegyűlteket, majd Hagyó Miklós, a Magyar Szinkronúszó-szövetség elnöke, Szabó Zoltán, a Magyar Hosszútávúszó-szövetség elnöke, Vereczkei Zoltán, a Magyar Műugró-szövetség elnöke, és végül, de nem utolsósorban Martin György, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke is felszólalt.

 

A sajtóeseményt a 2010-es Eb kapcsán készített reklámfilm megtekintése zárta. A cél közös, két esztendő múltán Budapest érjen el legalább akkora sportdiplomáciai sikert, mint tette azt két éve.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu