Tóth: Erre a csapatra lehet építeni

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 17. 08:23
Tóth Károly szövetségi kapitány rendkívül büszke a magyar női futsal-válogatottra, amely története első mérkőzésén 4-2-re verte Csehország legjobbjait. A mérkőzés legjobbja, Ganczer Hajnalka elégedetten nyugtázta, hogy a kezdeti drukk ellenére kétgólos hazai győzelem született, főleg azt figyelembe véve, hogy egy rendkívül erős ellenfelet tudtak két vállra fektetni Ózdon.




A magyar hölgyeken az első néhány percben látszott a rajt okozta feszültség, mindkét oldalon rengeteg gólszerzési lehetőség maradt ki. Az első félidő közepén aztán megtört a jég, majd egy gyors gólváltás után 2-1-es előnnyel vonulhattak pihenőre Tóth Károly lányai.

A folytatásban a csehek mindent elkövettek az egyenlítésért, az igyekezetet pedig siker koronázta. Az utolsó tíz percben azonban ismét villantak a magyar hölgyek: kétszer is sikerült megoldhatatlan feladat elé állítani az ellenfél védelmét és kapusát, így a 4-2-s siker után együtt lehetett ünnepelni a közönséggel a válogatott első győzelmét.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy összejött ez a mérkőzés, és női vonalon is elindult valami ebben a sportágban – hangsúlyozta a találkozó után Tóth Károly, szövetségi kapitány. – Három foglalkozás után igazából nem lehetett többet várni a csapattól. Az látszott, hogy az alapdolgokat elsajátították a lányok, és erre a későbbiekben is lehet majd építeni. Egész biztos, hogy lesz még ettől jobb is, hiszen ezekben a hetekben a kiválasztás időszakát éljük. A mag megvan, amelyre a későbbiekben épülhet a magyar csapat, de nyilván rengeteg munka vár még ránk. Örülök, hogy ennyi néző előtt játszhattuk első hivatalos mérkőzésünket, köszönjük az ózdi drukkereknek a biztatást."

Csehország ellen az első néhány percben nehezen akart beindulni a gépezet, aztán a lányok elkezdtek egyre felszabadultabban játszani. Az igaz, hogy az ellenfél előtt is számtalan lehetőség adódott a gólszerzésre, de ezeknek a nagy részét a vendégek elpuskázták. A kapitány döntése alapján a 4-2-re megnyert találkozón a második magyar gól szerzője, Ganczer Hajnalka volt a legjobb.

„Borzasztóan izgultunk, elég feszült volt mindenki a kezdő sípszó előtt – osztotta meg érzéseit Ganczer Hajnalka. – Szerencsére sikerült megszerezni a vezetést, nekünk egyszer sem kellett az eredmény után futni. Az ellenfél jóval nagyobb termetű játékosokból állt, de felvettük a harcot, és végül nagy csatában sikerült megnyerni az összecsapást."

Ennek, mármint a győzelemnek örült a magyar válogatott menedzsere, az ózdi származású Kasza János is. Bár szorosabb meccsre számított, de a lányok bebizonyították, hogy lehet rájuk építeni a jövőben is.

„Azt nem állítom, hogy tudásban a csehek előtt járunk, de ezen az estén szerencsére sikerült felülkerekedni az ellenfélen – jelentette ki Kasza János. – Nagy lehetőséget látunk a női futsalban, úgyhogy minden lehetőséget meg kell adni a lányoknak a fejlődésre. Örülök, hogy Ózd méltó helyszíne volt ennek a sporttörténelmi eseménynek, a szervezőkkel pedig abban maradtunk, hogy belátható időn belül a férfiválogatott is ellátogat a városba."

„Nyilván nem kell ecsetelni, hogy nem a mi hibánkból maradt el a grúzok vendégjátéka, de nekem, mint ózdinak mégis kellemetlen a helyzet. Természetesen kárpótoljuk a szurkolókat, akik ezen az estén is bebizonyították, hogy érdemes a városba rangos sporteseményeket szervezni."

 

Emlékeztető:
Magyarország - Csehország 4-2 (2-1)
Ózd, 500 néző. Vezette: Perepatics L., Solymosi A.
Magyarország: Vincze A. - Körmöczi, Hodován, Szekér, Ferenczi. Csere: Pozsgai (k), Ganczer, Csepregi, Rosta, Kovács A., Varga A., Főfai, Simon, Süveges. Szövetségi kapitány: Tóth Károly.
Csehország: Valicková - Hylová, Lazarovová, Ondrásková, Steffanová. Csere: Zehrerová (k), Matéjková, Svobodová, Novotná, Vitnerová, Straková. Szövetségi kapitány: Antonin Herczog.
Gólszerző: Kovács A. (2) Ganczer, Varga A. ill. Matéjková, Steffanová

 



Címkék: futsal_noiÓzd
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu