Zakózott a magyar veterán a Dk-ban

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 5. 17:21
A férfi teniszben a Davis-kupáé a főszerep ezen a héten, a Világcsoport nyolcaddöntői mellett az Euro-afrikai Zóna második osztályában is elkezdődött a verseny. A magyar válogatott Tallinnban Észtország ellen lép pályára és a nyitónapi két egyest követően 1-1-re állnak a mieink.


A női FED-kupa válogatotthoz hasonlóan a férfi nemzeti együttes is tartalékos összeállításban szerepel az idén, miután a világranglista alapján jelenleg első számú magyar teniszező, Balázs Attila (301.) két héttel a mérkőzés előtt váratlanul lemondta a szereplést.

Egyes hírek szerint azért, mert a testvére, Balázs György nem kapott meghívót, mások úgy gondolják, a tallinni gyors pálya (green set) miatt nem vállalta a megmérettetést.

Balázs Attila távolléte ellenére a magyarok készülhettek magabiztosabban a találkozóra, ráadásul így a legtehetségesebb hazai játékos, Fucsovics Márton került Baranyi Szabolcs kapitány négyesébe.

A pénteki első meccsen Kellner Ádám (321.) viszonylag könnyedén, 6:3, 6:4, 6:4-re nyert Jaak Poldma (818.) ellen. „Ádám nagyon jól játszott, végig irányította a játékot, biztosan hozta a nehéz, kötelező győzelmet. Az eredmény teljesen reális, ennyivel jobb volt" - értékelt Baranyi Szabolcs.

Második felvonásban Bardóczky Kornél (538.) lépett pályára, és hiába kezdett jól a csapat legtapasztaltabb teniszezője (31 éves), vezetett 5:2-re, és adogathatott a szettért 5:3-nál, végül 6:7, 1:6, 0:6-ra kikapott a legjobb észttől, Jurgen Zopptól (449.).

„Ritkán látni ilyet, a gyereknek hihetetlenül elsült a keze. 5:3-ig az történt a pályán, amit előzetesen megbeszéltünk Kornéllal, de amikor a játszmáért szervált, az észt fiúnak bejött két teljesen lehetetlen ütése, és attól kezdve megállíthatatlan volt. Az első adogatásai 80 százalék felett jöttek be, egyszerűen nem hibázott" – magyarázta az 1-1-es eredmény ellenére bizakodó vereséget a kapitány.

A vasárnapi párosban először a rutinra szavazott, mikor a Bardóczky-Varga duó nevezte, de végül úgy döntött, hogy az edzéseken kitűnően szereplő Fucsovics Márton kap szerepet Varga helyén.

DAVID-KUPA EURO-AFRIKAI ZÓNA, II-ES CSOPORT
Jaak (észt 818.)-Kellner (magyar 538.) 3:6, 4:6, 4:6
Zopp (észt 449.)-Bardóczky (magyar 448.) 6:7, 1:6, 0:6 
Az állás az első nap után 1-1.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu