„Vissza a Grand Slameket és a pénzt!”

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 10. 13:11
Már eddig is nagy vihart kavart Andre Agassi „kábítószer-botránya”, de az eddig nyilatkozó teniszezők csak óvatosan bírálták a sportág amerikai legendáját. Még az ATP Tour sem helyezett kilátásba szankciót, pedig ez a szervezet is jogosult lenne az elbírálásra. A hangsúly az „eddig” kifejezésen van, ugyanis Marat Szafin most súlyos döntésre szólította fel a korábbi világelsőt: a szezon végén visszavonuló orosz sztár ugyanis azt követeli, hogy Agassi adja vissza valamennyi Grand Slam trófeáját és juttassa vissza az illetékeseknek az évek során felhalmozott pénzdíjakat!


„Bűnösnek érzi magát? Akkor engedjék meg neki, hogy visszaadhassa a címet, a pénzdíjakat és a Grand Slameket!” – jelentette ki Szafin a tekintélyes francia sportnapilap, a L’Equipe hasábjain.

A nyolcszoros Grand Slam-győztes Agassi most megjelent önéletrajzi könyvében elismerte, nem akaratlanul került drog a szervezetébe 1997-ben. Botránya kirobbanásakor azzal védekezett, tudtán kívül került az italába metamfetamin, de valójában ennek a fele sem igaz. A pozitív teszteredmény kitudódása után azt állította, asszisztense italából került a tiltott szer a szervezetébe.


„Ha most ennyire sportszerű, akkor végig kellene mennie az úton. Tudják, az ATP-nek van egy bankszámlája, arra annyit fizet be, amennyit akar” – tette hozzá az orosz játékos.

Szafin maga sem veti meg a sportszerű életmóddal összeegyeztethetetlen dolgokat. Alkoholos tivornyáiról maga is többször vallott az évek során…Nem véletlen, hogy a korábbi világelső nem tervezi, hogy könyvben emlékezik meg a bulikról, igaz nem az utólagos lebukástól tart.

„Nincs szükségem pénzre, legalábbis ily módon – jegyezte meg az orosz, majd hozzátette: - Agassinál most az a kérdés, miért tette? Csinált, amit csinált. Lehet, hogy azt reméli, így többet adnak el a könyvéből. De teljesen hülyét csinált magából! Nem akarom védeni az ATP-t, de Agassi rossz helyzetbe hozta a szövetséget. Az ATP annak idején megengedte, hogy sok tornát nyerjen és rengeteg pénzt gyűjtsön. Titokban tartották a vétségét, ő azonban elárulta a szervezetet. Időnként az a jobb, ha befogod a szádat.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu