Villámrajtot vett Nadal és Federer

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 29. 19:20
Nem történt meglepetés, a világranglista első és második helyén álló Rafael Nadal illetve Roger Federer is továbbjutott a 2,75 millió euró összdíjazású férfi tenisztorna harmadik fordulójába. A spanyol salakkirály a hazai kedvenc Andrea Seppit iskolázta le, a svájci 13-szoros Grand Slam-bajnok a horvát adogatókirály Ivo Karlovicot múlta felül két szettben. Kiesett a Monte Carlóban elődöntős Andy Murray, az argentin Juan Monaco verte három játszmában.


Az alig 22 éves, sokak által már most minden idők legjobb salakpályás játékosának tartott Nadal az elmúlt két hétben Monte Carlóban és Barcelonában is győzött, szettet is csak egyet bukott.

Gondolhatnánk, hogy ennyi mérkőzéssel a háta mögött kiütköznek a fáradtság nyomai, de az Andrea Seppi elleni római nyitómeccsén ennek nyomát sem tapasztalhattuk. Igaz az olasz mindjárt az első játékban elcsente a világelső szerváját, de onnantól nem sok öröme akadt.

 

A spanyol megrázta magát és 6:2-re behúzta a szettet, majd a másodikban sem kegyelmezett, hamar pontot téve a találkozó sorsára, a svéd Robin Söderling várja a következő körben.

 

Roger Federer monacói harmadik fordulós búcsúja után diadallal tért vissza, a még mindig karrierje első Roland Garros-győzelmére vágyó svájci az adogatókirály Ivo Karlovicot búcsúztatta. A horvát ezúttal 15 ásszal lepte meg ellenfelét, de kétszer elbukva szerváját kiesett.

 

Andy Murray két hete élete legjobbját nyújtotta salakon, Monte Carlóban csak Rafa Nadal tudta megállítani az elődöntőben, az olasz fővárosban azonban csak egy kört élt meg. A világranglista 58. Monaco ugyanis megfeküdte a gyomrát. Az argentin igazi salakspecialista, aki eddigi három ATP-tornagyőzelmét salakon szerezte és idén is döntőzött már Buenos Airesben.

 

Az első játszma ugyan a ranglistán a szerb Novak Djokovicsot üldöző skót kedve szerint alakult, a folytatásban azonban már ellenfele irányított. A döntő felvonásban egyszer még feltudott állni brékhátrányból a 21 éves klasszis (Monacónak a meccsben maradásért is kellett adogatnia), de 5-5-nél elbukott adogatása után már kapitulált a brit, mindössze negyedik vereségét elszenvedve az idei szezonban.

ATP RÓMA, 2,75 MILLIÓ EURÓ ÖSSZDÍJAZÁS:
1. FORDULÓ
Gasquet (francia) – Tsonga (francia, 9.) 7:6, 6:4
Fish (amerikai) – Andrejev (orosz) 6:3, 4:6, 7:6
2. FORDULÓ
Nadal (spanyol, 1.) – Seppi (olasz) 6:2, 6:3
Federer (svájci, 2.) – Karlovic (horvát) 6:4, 6:4
Monaco (argentin) – Murray (brit, 4.) 1:6, 6:3, 7:5
Verdasco (spanyol, 6.) – Fish (amerikai) 6:4, 5:7, 6:3
Melzer (osztrák) – Davigyenko (orosz, 7.) 7:5, 7:6 (7-5)
Wawrinka (svájci, 10.) – Juzsnyij (orosz) 6:3, 7:6 (7-5)
F. Gonzalez (chilei, 12.) – Tipsarevics (szerb) 6:4, 6:4 
Robredo (spanyol, 13.)–Kohlschreiber (német) 6:2, 7:6 
Cilic (horvát, 15.) – C. Rochus (belga) 6:0, 5:7, 6:2
Söderling (svéd) – Crivoi (román) 6:1, 6:7, 6:1
Del Potro (argentin, 5.) – Troicki (szerb) később 
Simon (francia, 8.) – Fognini (olasz) később
Gasquet (francia) – Gulbis (lett) később 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu