Verdasco a hős, Spanyolország a győztes

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 23. 19:10
Fernando Verdasco 3 óra 56 perc alatt, öt játszmában legyőzte Jose Acasusót, így a spanyol férfi teniszválogatott 3-1-es, behozhatatlan előnyre tett szert az argentin csapat ellen a Mar del Platán rendezett Davis Kupa-döntőben. A világelső Rafael Nadalt nélkülöző vendégek harmadszor, 2000 és 2004 után hódították el a trófeát. A vendéglátóként tíz évig veretlen argentinok korábban kétszer szerepeltek a sorozat fináléjában. Először 1981-ben az Egyesült Államoktól, majd 2006-ban Oroszországtól szenvedtek vereséget.


DAVIS KUPA-DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Jose Acasuso-Fernando Verdasco 3:6, 7:6 (7-3), 6:4, 3:6, 1:6

A nyitó napon a közelmúltban sérülésekkel bajlódó Juan Martin Del Potro, valamint a régóta hullámvölgyben lévő David Ferrer is csalódást okozott, így mindkét kapitány változtatott vasárnapra. Az argentinokat dirigáló Alberto Mancini választottja Jose Acasuso lett, míg Emilio Sanchez a szombati párosban villogó Fernando Verdascót küldte pályára.

 

A két teniszező eddig egyszer találkozott, 2006-ban Acasuso 6:1, 6:7, 6:3-ra nyert a hamburgi salakos torna negyeddöntőjében. Ebből nem lehetett messzemenő következtetéseket levonni, hiszen Mar del Platán már keménypályán ütköztek meg, ráadásul ezúttal az egyéni dicsőség mellett hazájuk sikeréért küzdöttek a játékosok. A nagyobb felelősség az argentinok reménységén volt, hiszen csak győzelemmel tarthatta életben a válogatott reményeit. Ráadásul azzal is meg kellett küzdenie, hogy Verdascóval ellentétben még nem lépett pályára az idei fináléban.

 

A vasárnapi első egyéni összecsapáson 2:2-ig nem jegyezhettek fel rendkívüli eseményt a krónikások, majd a jól adogató Verdasco „robbantott”, brékelt, majd 5:2-re elhúzott. A kilencedik gémben Acasuso is elnyerhette volna ellenfele adogatójátékát, de nem élt a lehetőséggel, így 35 perc után 1-0-ra vezetett a spanyol együttes.

 

A második felvonás elején Acasuso három bréklabdát harcolt ki, és ezúttal már pontosabban játszott, majd percekkel később már 3:0-ra vezetett. Verdasco azonban magához tért a „sokkból”, visszabrékelt. A hazai közönség nagy örömére azonban jött az újabb fordulat, így aktuális kedvencük újra elvette riválisa szerváját. A boldogság után ismét „hidegzuhany” következett, Verdasco visszavette az adogatóelőnyt, majd egyenlített.

 

A szett sorsa rövidítésben dőlt el, Acasuso az elején minibrékkel vezetett, majd 3-3 után 6-3-ra elhúzott, majd 7-3-mal egalizált.

 

A harmadik játszmát is jobban kezdte az argentin teniszező, 3:1-es előnyre tett szert, miután kétszer is elnyerte ellenfele szervajátékát. A különbség azonban hamarosan elolvadt, 4:4-nél minden kezdődött elölről. Acasuso azonnal brékelt, majd 6:4-re meg is nyerte a harmadik felvonást.

 

A negyedik játszmában Verdasco került brékelőnybe, de 4:2-nél Acasuso kétszer is elnyerhette volna az adogatását. A spanyol „matador” azonban elhárította a veszélyeket, majd növelte előnyét. Ezután már nem jött újabb fordulat, az újabb 6:3-as szett után következett a döntő játszma.

 

Verdasco megtáltosodott az egyenlítéstől, mással nehéz lenne megmagyarázni, hogy néhány perc alatt 4:0-ra elhúzott, ráadásul duplabrékkel vezetett. Úgy tűnt, ezzel el is dönti a mérkőzést, valamint a Davis Kupa döntőjének sorsát. Acasuso még szépített, de 5:1-nél ismét elbukta adogatását, amellyel a spanyolok megnyerték a döntőt is. Fernando Verdasco nemzeti hős lesz, egy időre „háttérbe szorítja” Nadalt is!

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu