Venus nyert, a tornát súlyosan büntették

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 21. 18:17
A papírformának megfelelően a korábbi világelső Venus Williams két szettben, 6:4, 6:2-re legyőzte Virginie Razzanót a 2 millió dollár összdíjazású dubaji tenisztorna döntőjében. Szombaton azonban elsősorban az „verte ki a biztosítékot” a szervezőknél, hogy a WTA 300 ezer dolláros bírságot szabott ki, mivel az izraeli Shahar Peer nem kapott beutazási engedélyt az országba, ezért nem is léphetett pályára.


DUBAJ (2 MILLIÓ DOLLÁR), DÖNTŐ:
V. Williams (amerikai, 6.)-Razzano (francia) 6:4, 6:2

A pénteken húgát, Serenát elbúcsúztató Venus Williams csak az első szettben küszködött, csak 4:4 után törte meg ellenfele lendületét. A pályafutása 40. egyéni tornagyőzelmét arató amerikai klasszis a második felvonásban már 5:0-ra vezetett, esélyt sem adott ellenfelének.

A nap legfőbb dubaji történése azonban a 300 ezer dolláros bírság története volt, hiszen ez minden idők legsúlyosabb WTA-büntetése. Raádásul arra is kötelezték a szervezőket, hogy 44 250 dollárt fizessenek Peernek, aki éppen ennyit gyűjtött átlagban a tavalyi versenyeken.

A történet előzménye, hogy az izraeli teniszező indulni szeretett volna Dubajban, nevezését el is juttatta az illetékesekhez. Vízumot azonban nem kapott a hatóságoktól, így le kellett mondania a szereplést. 

„Döntésünkkel szeretnénk kárpótolni Shahar Peert az elszenvedett károkért. Az Egyesült Arab Emirátusok igazságtalan elbírálásának áldozata lett” – mondta Larry Scott, a WTA főnöke.

A sportvezető hozzátette: a súlyos büntetéssel „üzennek” a versenyszervezőknek, vagyis semmilyen diszkrimináció nem sújthatja a játékosokat.

A hatóságok arra hivatkoztak a vízumkérelem elutasításánál, hogy az Egyesült Arab Emirátusok nem áll diplomáciai kapcsolatban Izraellel. A verseny szervezőbizottsága fellebbezni kíván a 300 ezres bírság ellen.

Roddick nem védi meg címét Dubajban
A korábbi világelső és tavalyi győztes Andy Roddick nem lép pályára a jövő heti dubaji tornán. A klasszis ugyanis szűk két hét múlva már hazájában szerepel a Davis Kupában, az emírségekbeli szerepléssel pedig saját felkészülését nehezítené meg.
Roddick mellett a térdsérüléssel bajlódó világelső Rafael Nadal, valamint a hátfájdalmakkal küszködő Roger Federer és az idei Australian Openen elődöntős Fernando Verdasco sem indul Dubajban.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu