Vége a szépséges Sarapova idényének

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 15. 12:21
Médiainformációk szerint a világranglista hatodik helyén álló orosz teniszező, Marija Sarapova vállproblémái miatt már csak a következő évben lép pályára. A korábbi világelső játékos idén a pekingi olimpiát és a US Opent is kénytelen volt kihagyni sérülése miatt. A svájci Patty Schnyder viszont annál inkább egészséges és vasárnap pályafutása 11. torna győzelmét aratta a Bali szigetén rendezett, 225 ezer dollár összdíjazású viadalon, ezzel két helyet javítvavilágranglista- pozícióján. Legyőzöttje, az osztrák Tamira Paszek még nagyobbat ugrott és a 85.-ről a 63.-ra lépett előre.


 

Sarapova jelenleg Phoenixben gyógyul és ott is szeretne felkészülni a visszatérésre. Tervei szerint januárban, a hongkongi meghívásos viadalon ragad először ütőt, majd következik a melbourne-i Australian Open, ahol ő a címvédő."Úgy döntött, hogy addig nem szerepel sehol, amíg teljesen rendbe nem jön a válla. A fájdalmai miatt nem tud a közeljövőben játszani" - mondta ügyfeléről ügynöke, Max Eisenbud.

 

Patty Schnyder idén egyszer jutott eddig döntőbe, mégpedig szintén Ázsiában, az indiai Bangaloréban megrendezett 600 ezer dolláros versenyen, ahol a fiatalabbik Williams-lány verte meg őt. Az indonéziai torna után már egyre jobban közelít az első tíz felé a svájci teniszező. Pályafutása során a legjobb világranglista helyezése a 7. volt még a 2005-ös esztendő során az immár 30 éves játékosnak.

 

A bali döntőben vereséget szenvedő Paszek élete eddigi legjobb eredménye a 2006-os portorozi torna megnyerése volt. 2008-ban az év első versenyén az ausztráliai Aucklandben az elődöntőig menetelt, ahol az esélyesebb amerikai Lindsay Davenport ütötte el a döntőbe jutástól a 17 éves osztrák lányt.

 

Az első helyeken nem történt változás a US Open befejezése óta: továbbra is a hölgyek között győzni tudó Serena Williams áll, mögötte a két szerb, Jelena Jankovics és Ana Ivanovics következik.

 

A Vasas magyar teniszezője, Szávay Ágnes maradt a 19., míg Czink Melinda három helyet rontva a 123. Ezzel szemben Arn Gréta javítani tudott, igaz csak két helyet, így 147.

 

LEGFRISSEBB NŐI TENISZ-VILÁGRANGLISTA:
1. Serena Williams Egyesült Államok 4091 pont
2. Jelena Jankovics Szerbia 3965
3. Ana Ivanovics Szerbia 3532
4. Jelena Dementyjeva Oroszország 3430
5. Dinara Szafina Oroszország 3357
6. Marija Sarapova Oroszország 3041
7. Szvetlana Kuznyecova Oroszország 2571
8. Venus Williams Egyesült Államok 2386
9. Vera Zvonarjeva Oroszország 2087
10. Agnieszka Radwanksa Lengyelország 2076

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu