Újra elmarad a Nadal-Federer

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 3. 09:04
Bár 2004 óta már 31 alkalommal küzdöttek meg egymással, az amerikai nyílt teniszbajnokságon még sosem játszott egymással a két rivális, Rafael Nadal és Roger Federer, és éjjel kiderült, hogy idén sem fog. Ha szettveszteséggel is, de a spanyol túljutott ellenfelén, a nagy esőzések miatt másik pályára küldött svájci azonban nem jutott a negyeddöntőbe.


 

A sorsolás óta mindenki arról beszél, hogy ha a negyeddöntőben is, de végre összejöhet a Rafael Nadal - Roger Federer csúcsmérkőzés az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Erre ugyanis még nem volt példa, bár 2010-ben és 2011-ben a svájci már 1-1 pontra volt attól, hogy összecsaphasson a spanyollal, azonban végül mindkétszer elbukott.

Idén megint egy meccsre kerültek egymástól, de tegnap este kiderült, hogy most sem jön össze a várva-várt találkozó. A komoly esőzések csúszást okoztak, és Federer meccsét az Arthur Ashe Stadionból a Louis Armstrong Stadionba rakták át, ahol embertelen páratartalom nehezítette a meccset.

Bár a svájci három szettben kikapott a spanyol Tommy Robredótól, sportszerűen elmondta, hogy vereségének semmi köze a stadionváltáshoz, és bár nem akarja ellenfele érdemeit kisebbíteni, saját magát verte. "Annyi lehetőséget elszalasztottam. Kiestem a ritmusból - értékelt a 17-szeres Grand Slam-győztes Federer. - Végig küzdöttem, és ez a gondolat viszont nem valami vigasztaló..."

"Legyőztem minden idők legjobb teniszezőjét... ráadásul ott, ahol szeret játszani - lelkendezett még a pályán Robredo, aki eddig mind a tíz találkozójukon kikapott az egykori világelsőtől. - Nagyon boldog vagyok. Én éltem a brékpontjaimmal, ő nem. Ma ez volt az egyetlen különbség."

Rafael Nadal viszont bejutott a negyeddöntőbe, miután négyszettes csatában legyőzte Philipp Kohlschreibert. Ezzel a spanyol először bukott játszmát az idei US Openen, bár négy meccsen eddig még egyszer sem veszítette el az adogatójátékát.

"A szerváim hihetetlenek voltak, nagyszerű dolog négy meccset végigjátszani úgy, hogy sosem veszíted el a adogatásodat - mondta Nadal. - A stadionban nagyon kemények voltak a körülmények. Szerencsés vagyok, hogy én mentem tovább, mert sokat küzdöttem, hogy egyáltalán meccsben tartsam magam."

A spanyol szerint ugyanis ilyen magas páratartalom mellett minden pályán töltött perccel egyre nehezebben tud regenerálódni a szervezet. Az első szettet egyébként 6:5-ös vezetésről bukta el úgy, hogyépppen Kohlschreiber adogatott, de Nadal vezetett 40-semmire...

2013-AS AMERIKAI NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG, US OPEN
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:
Rafael Nadal (spanyol, 2.) - Philipp Kohlschreiber (német, 22.) 6:7 (4-7), 6:4, 6:3, 6:1
David Ferrer (spanyol, 4.) - Janko Tipszarevics (szerb, 18.) 7:6 (7-2), 3:6, 7:5, 7:6 (7-3)
Tommy Robredo (spanyol, 19.) - Roger Federer (svájci, 7.) 7:6 (7-3), 6:3, 6:4
Richard Gasquet (francia, 8.) - Milos Raonic (kanadai, 10.) 6:7 (4-7), 7:6 (7-4), 2:6, 7:6 (11-9), 7:5

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:
Flavia Pennetta (olasz) - Simona Halep (román, 21.) 6:2, 7:6 (7-3)
Daniela Hantuchová (szlovák) - Alison Riske (amerikai) 6:3, 5:7, 6:2
Roberta Vinci (olasz, 10.) - Camila Giorgi (olasz) 6:4, 6:2
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu