Újoncot avat a magyar válogatott

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 5. 14:55
Taktikáznak a kapitányok, Baranyi Szabolcs és Ognjan Iliev is tudott meglepetést okozni a másiknak a csütörtöki sorsolás előtt, amikor az olasz döntnöknek, Massimo Morellinek átnyújtotta a végleges nevezést a Magyarország-Bulgária Davis Kupa-mérkőzésre, amelyet az Euro-afrikai zóna II. csoportjának első körében játszanak péntektől a győri egyetemi sportcsarnokban. Arra mindenki felkapta a fejét, hogy Bardóczky Kornél helyett Kellner Ádám szerepel egyesben. A hazaiaknál az újonc Balázs Attiláé a másik szingli.


A MAGYARORSZÁG-BULGÁRIA MÉRKŐZÉS TERVEZETT PROGRAMJA:
PÉNTEK (14 ÓRÁTÓL):
Balázs Attila (307. a világranglistán)-Todor Enev (747.)
Kellner Ádám (586.)-Grigor Dimitrov (402.)
SZOMBAT (13 ÓRÁTÓL):
Bardóczky Kornél, Varga Róbert (1253., 999.)-Dimitrov, Enev (811., 430.)
VASÁRNAP (11 ÓRÁTÓL):
Balázs-Dimitrov
Kellner-Enev

„Nyilván meglepetést okozott a nevezés, de ennek van egy szomorú oka, amelyről nem szeretnék beszélni. Ez a csapat belső ügye – mondta a csütörtöki sorsoláson Baranyi Szabolcs. – Meggyőződésem, hogy ezt a mérkőzést nem pénteken lehet és nem pénteken kell megnyerni. Remélem, 1-1 lesz az állás és valóban a vasárnap lesz a döntő. Ennek szellemében állítottam össze a csapatot. Hiba lenne Kellner erényeit lebecsülni. Nem újonc, Norvégia ellen már játszott és magabiztosan nyert. Még egyszer hangsúlyozom, minket elsősorban a vasárnapi meccsek érdekelnek”.

Hultai Gergely
FOTÓ: HULTAI GERGELY


Nem volt nehéz kitalálni, hogy a mieink úgy számolnak, 2-2-nél egy viszonylag friss Bardóczky Kornél harcolhatja ki a továbbjutást. A helyzet azonban ennél bonyolultabb, mert a ranglista alapján sokáig az első számú magyar játékosnak számító teniszező kedden a párosedzés közben lovaglóizom-húzódást szenvedett, nem is edzett szerdán. Szerencsére csütörtökre valamennyit javult az állapota. De azt jelezte, sérülten nem vállalja a játékot. Az is kérdés, hogy szombaton pályára lép-e.

„Nagyon sokat edzettünk az elmúlt időszakban, Hódmezővásárhelyen készültünk a múlt héten. Úgy érzem, mindenki jó formába került – mondta a népszerű Kore. – Remélem javul annyit a sérülésem, hogy szombaton rendelkezésre állhatok”.

A magyar válogatott korábban háromszor találkozott a bolgár együttessel, mindannyiszor győzött. Most azonban a tavaly Wimbledonban és a US Openen is juniorbajnok Grigor Dimitrov szereplése miatt elmondható, nem a hazaiak az esélyesek. Természetesen győzelmet remélhetünk, ebben az esetben a második fordulóban a Lettország-Moldova találkozó továbbjutója lesz az ellenfél.

Hultai Gergely

FOTÓ: HULTAI GERGELY

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu