Teniszsztárból parlamenti képviselő lett

Létrehozva: 2011. december 9. 13:32
Két évvel visszavonulása után ismét hatalmas sikert ért el a korábbi világelső Marat Szafin, de az eddiginél jóval nehezebb feladatot vett a nyakába. A 31 éves sportember ugyanis bekerült az orosz parlamentbe, vagyis a Dumába, ahol a Vlagyimir Putyin nevével fémjelzett Egységes Oroszország nevű párt színeiben politizál majd.


Szafin kora alapján még akár profi teniszező is lehetne, de már régóta más életet folytat. Elszakadt kedvenc sportágától, a jövőben pedig politikusként elsősorban a Nyizsnyij Novgorod-i térség érdekeit szolgálja majd.

„Megváltozott az életem. Hirtelen olyan helyzetbe kerültem, amelyben igazán komoly döntéseket kell hoznom. Pici ügyekkel kezdődött az egész, majd hatalmas feladatokért lettem felelős. Pedig celebként is élhetnék, hívtak különböző reklámokba. De ez nem én lennék! Soha nem lennék ilyen, soha nem tennék ilyen dolgokat” – jelentette ki az orosz teniszsport legendája.

Marat Szafin úgy véli, mostani funkciójában nagy hasznát veszi múltbeli tapasztalatainak.

„Az megegyezik a teniszben és a politikában, hogy csak akkor lehetsz sikeres, ha erős a személyiséged. Erősnek kell lenned és jó ha tudod, milyen irányba akarsz haladni. Áldozatokat is hoznod kell. Az biztos, ezentúl heti öt napot dolgozom majd egy irodában, öltönyt viselve…Jó és rossz napjaim is lesznek, de az is biztos, ugyanúgy kell harcolnom, mint a pályán! Bonyolult lesz” – jelentette ki az orosz politikai élet új sztárja.

Marat Szafin annak idején sokak kedvence volt kissé ellentmondásos személyisége miatt. Tény, ezzel is kiemelkedett a mezőnyből, de eredményei sem voltak hétköznapiak. A US Openen 2000-ben, az Australian Openen 2005-ben diadalmaskodott. Egyesben összesen 15 tornát nyert meg, 2000. november 1-jén a világranglista 1. helyére került.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu