Szávay és Czink: nehéz lesz a Garros...

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 21. 13:53
Ez az "átka" annak, ha valaki nem kerül a harminckét kiemelt közé egy Grand Slam-versenyen. Pénteken ugyanis soroltak a vasárnap kezdődő Roland Garrosra és ez alapján elmondhatjuk, Czink Melinda és Szávay Ágnes is csak az első körben számíthat - viszonylag - könnyű mérkőzésre. Szávay első ellenfele Stephanie Foretz lesz, majd a legjobb hatvannégy között már nagy valószínűséggel Nagyja Petrova lenne a rivális. A balkezes magyar játékos a német Julia Goerges ellen kezd, majd a második körben a papírforma szerint Serena Williams várhat rá.


Természetesen szép eredményeket és meglepetéseket is várhatnánk a magyar hölgyektől, de maradjunk a realitás talaján! Szávay esetében még az indulás is kétséges, lévén napok óta combhúzódással bajlódik, az edzésektől is „eltiltották”.

Pedig Áginak nagy szüksége lenne a kiváló párizsi szereplésre, lévén tavaly a legjobb tizenhatig jutott, rengeteg pontot kell megvédenie. De első és legfontosabb az egészség, semmilyen világranglista-helyezés nem ér annyit, hogy emiatt kockáztasson bajnoknőnk.

Czink esetében már az első forduló túlélése is bravúrnak számítana, lévén a márciusi maimi verseny óta sorozatban hat vereséget szenvedett, első körben esett ki Ponte Vedra Beachen, Charlestonban, Fezben, Estorilban és Madridban is.

A 29 éves Stephanie Foretz  1999-ben indult először a párizsi Grand Slam-versenyen, 2000-ben, 2003-ban és 2004-ben jutott a második fordulóba, a többi alkalommal már a nyitó körben elbúcsúzott. Jelenleg csak a világranglista 208. helyén áll, hét évvel ezelőtt még a 63. volt.

Szávay még sohasem mérkőzött a francia hölggyel.

A 21 éves Julia Goerges tavaly indult először a Roland Garroson, nyeretlenül köszönt el a francia fővárostól. Jelenleg 81. helyen áll a WTA-listán, idén februárban még 64. volt. Az ifjú német hölgy először mérkőzik Czink Melindával. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu