Szávay Ágnes megvédte budapesti címét!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 11. 15:21
A címvédő Szávay Ágnes győzelmével zárult a 220 ezer dolláros budapesti GDF Suez Grand Prix, miután az első számú magyar teniszező a tavalyi döntő visszavágóján 1 óra 25 perc alatt ismét legyőzte a szebb napokat látott svájci Patty Schnydert. Az óriási hőségben a hazai közönség előtt játszó hetedik kiemelt végig uralta a mérkőzést, 6:2, 6:4-es diadalával pályafutása hatodik WTA-fináléjában negyedik tornagyőzelmét aratta.


Álomszerűen indult a találkozó, akár csak szombaton: alig tíz perc elteltével 4:0-ra vezetett Szávay Ági, ezalatt Patty Schnyder mindössze két pontot szerzett. A szettért szerválva azonban alaposan megizzadt a magyar, hiába volt negyven-semmije, végül csak a kilencedik játszmalabdáját tudta értékesíteni.

Amint az várható volt, a folytatás sokkal szorosabban, izgalmasabban alakult, igaz, a második szettben is Szávay nyert először gémet fogadóként, de Schnyder 2:3 után rögtön visszabrékelt és 4:3-ra vezetett. A csatát a kilencedik játék döntötte el, amikor egy maratoni gémben a hatodik bréklabdáját megcsinálta az első számú honi játékos. A címvédésért adogatás ezúttal nem okozott gondot, a korábbi világranglista-7. Schnyder gyorsan megadta magát, a magyar lány pontot sem vesztett az utolsó gémben.

Pályafutása során először sikerült a címvédés egy WTA-Tour-versenyen Szávay Áginak, amivel megőrzi a jelenlegi világranglista-helyét, ám az idei pontversenyben az első negyven közé lép előre. A győzelemért 280 ranglistapontot és 37 ezer dollárt kapott, jövő héten Prágában igyekszik folytatni kiváló szereplését, a cseh fővárosban kedden lép először pályára egy selejtezőből érkezett ellenféllel szemben.

SZÁVAY ÁGNES NYILATKOZATA:
„Nagyon fontos volt, hogy mindent megtettem azért, hogy a lehető legjobban tudjak regenerálódni a szombati maratoni mérkőzés után, bár vasárnap melegebb volt, mégis ezúttal kevésbé éreztem a hőséget. Ennek ellenére jónéhány holtpontot átestem a meccs alatt és a hazai közönség bíztatása nélkül ez biztos nem sikerült volna. Rengeteget számított a szurkolók támogatása. Remélem, Prágában is sikerül jól szerepelnem, mert hetek óta nagyszerű formában érzem magam, és tudtam, hogy előbb-utóbb ki fog jönni az eredmény. Egyelőre nem gondolok a triplázásra, most az a fontos, hogy a következő hetekben, egészen a US Openig úgy versenyezzek, hogy esélyem legyen a szezon végéig visszakerülnöm a top20-ba" – nyilatkozta Szávay Ági, aki győzelmének köszönhetően az idén is ott lehet a szezonzáró „kismesterversenyen", Bali szigetén.
GDF SUEZ OPEN, WTA-TORNA, 220 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, SALAK:
Női egyéni döntő:
Szávay (magyar, 7.)-Schnyder (svájci) 6:2, 6:4

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Drámai csatában döntős Szávay Ágnes!
A címvédő Szávay Ágnes jutott elsőként az egyéni döntőbe 220 ezer dolláros budapesti GDF Suez Grand Prix hatodik napján, miután az első számú magyar teniszező óriási csatában 2 óra 45 perc alatt 6:1, 5:7, 7:5-re verte a második...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu