Szávay Ágnes megfázott Moszkvában

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 22. 14:56
Búcsúzott Szávay Ágnes a moszkvai női tenisztorna nyolcaddöntőjében, mivel túl nagy falatnak bizonyult számára a hazai pályán játszó Vera Dusevina. A magyar hölgy az első szettet még hozta, a folytatásban azonban ellenfele biztosabb kézzel ütött, és behúzta a mérkőzést.



Szávay Ágnes a megsérült Flavia Pennetta testén keresztül jutott a legjobb tizenhat közé, ám újabb kört már nem tudott megtenni, útját állta a hazaiak üdvöskéje, Vera Dusevina.

A magyar teniszező az első szettben azzal nyert, hogy ő hozott egy gémet adogatóként, miközben az orosz mind az öt alkalommal elvesztette az adogatását.

Dusevina a második játszmában jobban figyelt és feljavult a szervája (4:6). A döntő felvonásban a magyar egyre bizonytalanabbul szervált (összesen tíz kettőshibát ütött) és kétszer is elbukta az adogatását, míg Dusevina mindhárom bréklabdát hárította (3:6).

Így nem maradt más hátra, mint a csomagolás, hiszen párosban már korábban búcsút intett az oroszországi küzdelmeknek.

Szávay hatalmas lehetőséget hagyott ki: győzelem esetén megerősíthette volna a helyét a bali szezonzáró (a nemzetközi kategóriájú versenyek győztesei közül a legjobb tíz kvalifikálja magát biztosan) mezőnyében. Vereségével viszont pont az egyik legnagyobb riválisának, Dusevinának nyitotta ki a kaput. Az is eldőlt, hogy 2009-ben Czink Melinda lesz a legjobb magyar teniszező (Szávay, ha nyert volna, akkor visszaelőzi honfitársát a ranglistán).

MOSZKVAI NŐI TENISZTORNA, NYOLCADDÖNTŐ:
Dusevina (orosz)-Szávay (magyar) 3:6, 6:4, 6:3
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu