Szávay Ági tornagyőztes Budapesten!

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 12. 17:02
Szávay Ági szetthátrányból fordítva aratta pályafutása harmadik WTA-tornagyőzelmét Budapesten a Római Teniszakadémián rendezett salaktornán (220 ezer dollár összdíjazás), a vasárnap délutáni fináléban 2:6, 6:4, 6:2-re győzött a svájci Patty Schnyder ellen.


Az első kiemelt, egykori világranglista-hetedik Patty Schnyder ellen élete ötödik WTA-fináléjára készült Szávay Ágnes, aki eddig Palermóban és Pekingben gyűjtött be trófeát, mindkettőt 2007-ben. Budapesten mindenki úgy volt vele, három a magyar igazság! A tenisz pirosbetűs ünnepe volt ez a fővárosban, természetesen egy tűt sem lehetett leejteni a centerpálya lelátóján.

Minden kezdet nehéz, de ez különösen az volt. Ági az első szettben egy adogatójátékát sem tudta hozni, Schnyder remekül koncentrált, s kíméletlenül lecsapott minden lehetőségre, öt bréklabdájából négyet értékesített. Mit sem ért így a magyar két brékje, 2:6 lett az első felvonás vége.

A folytatásban összeszedte magát a negyedik kiemelt, s 1:1 után brékelőnybe került, sőt sikeresen megőrizte a szett végéig, de nem mindennapi izgalmak árán. 5:4-nél,  szettlabdánál ugyanis megremegett a keze, kettőshibát ütött, majd bréklabdát is kellett hárítania, de végül meglett a hőn áhított egyenlítés.

A döntő szettben rögtön lebrékelte ellenfelét, és 4:1 után már nem volt kérdés, ki lesz a győztes a sok ezer magyar drukker buzdítása közepette. Ági a mérkőzés utáni nyilatkozatában ki is tért arra, ilyen támogatásban még soha, sehol nem részesült a közönség részéről.

GDF SUEZ GRAND PRIX – WTA TORNA, BUDAPEST (220 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, SALAK)

NŐI EGYES, DÖNTŐ

Szávay (magyar, 4.)–Schnyder (svájci, 1.) 2:6, 6:4, 6:2

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu