Sokk: visszavonult az olimpiai bajnok!

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 29. 18:14
Jelena Gyementyjeva mindenki legnagyobb megrökönyödésére pénteken bejelentette, befejezi profi pályafutását, hogy több időt szentelhessen családjának. A mindössze 29 éves orosz hölgy Grand Slam-győzelem nélkül, de olimpiai bajnoki címmel fordít hátat a tenisznek.


 

Egy „átlagos” világbajnoki mérkőzésnek indult, búcsúmeccs lett a Francesca Schiavone-Jelena Gyementyjeva találkozóból a női tenisz-világbajnokságon, a katari Dohában.

A bejelentés a közvélemény számára a semmiből jött, csak a teniszezőhöz legközelebb állók tudhattak arról, hogy az orosz hölgy nem a szokványos mérkőzés utáni elemzéshez ragadta kézbe a mikrofont.

Az Eurosportnak honfitársa, Vera Zvonarjova elmondta, mivel mindig is jó kapcsolatot ápolt Gyementyjevával, nem érte teljesen váratlanul barátnője visszavonulása, de arra ő sem számított, hogy a szomorú nap most jön el.

Gyementyjeva döntését azzal magyarázta, hogy számottevően több időt szeretne a családjával tölteni, és bár részletekbe menően nem tért ki rá, rövidesen alighanem gyermekvállalásra adja a fejét.

A 29 évesen visszavonuló teniszező noha kétszer is döntős volt Grand Slamen, 2004-ben a Roland Garroson és a US Openen egyaránt orra bukott a küszöbben. Legjobb WTA-világranglista-helyezésére, a harmadikra múlt év áprilisában kapaszkodott fel, ám azóta visszacsúszott a kilencedikre. 

Az olimpián a GS-eknél több babér termett Gyementyjevának, a 2008-as pekingi aranyéremre nagymama korában is párás szemmel gondol majd vissza.

Igaz, Justine Henin és Kim Clijsters óta tudjuk, az ilyen bejelentések nem minden esetben tekinthetők végleges érvényűnek. 

 

NŐI TENISZ-VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA (4,55 millió dollár, kemény pálya):
Barna-csoport
Schiavone (olasz, 4.)–Gyementyjeva (orosz, 7.) 6:4, 6:2
Fehér-csoport
Zvonarjova (orosz, 2.)-Clijsters (belga, 3.) 6:4, 7:5
Azarenka (fehérorosz, 8.)-Jankovics (szerb, 6.) 6:4, 6:1

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu