Sarapova nem terhes és házasság sem lesz

Szerző: Siklós Erik, New YorkLétrehozva: 2012. augusztus 28. 03:09
Nem szolgált szenzációval Czink Melinda hétfő este New Yorkban, a US Open első napján. A négy magyar egyéni induló közül elsőként bemutatkozó Czink két sima játszmában kikapott a Roland Garros idei bajnokától, Marija Sarapovától, aki a meccs után cáfolta, hogy az idén novemberben, Isztambulban férjhez menne . Fekete napjuk volt a németeknek: Sabine Lisicki és Julia Görges is kiesett, ugyanakkor a címvédő Samantha Stosur, az első kiemelt Victoria Azarenka, az egyik titkos esélyes, Na Li és a bármikor veszélyes Petra Kvitova könnyedén győzött. A pályafutása utolsó versenyén induló, a US Openen 21 mérkőzés óta veretlen Kim Clijsters elbúcsúztatta a bajnokság legfiatalabb résztvevőjét, Victoria Duvalt (a 16 éves amerikai lány nevét érdemes megjegyezni). A férfiaknál Andy Murray rajtolt magabiztos sikerrel.


Tudom, nem tartozik a tisztelt olvasóra, de miért ne áruljam el, hogy Czink Melinda mérkőzésének a hajrájára értem az Arthur Ashe stadionba, egyenesen a JFK-ről. A taxis jól teljesített a reptérről, a kezdeti, kilátástalannak tűnő dugó ellenére alig 20 perc alatt elhozott Flushing Meadowsba. Ha az Air France párizsi járata, az Airbus 380-as nem késik (a hivatalos magyarázat szerint Los Angelesből érkezve csúszott meg), akkor az elejétől láthattam volna a szezon utolsó Grand Slam-versenyének első magyar fellépőjét. Czink Melindának nem volt szerencséje a sorsolásnál, a júniusban még világelső Marija Sarapovát kapta a 64 közé kerülésért. Az igazsághoz tartozik, hogy ha nem lett volna többórás esőszünet, akkor egyetlen labdamenet sem jut nekem.

Az október 22-én harminc éves magyarnak nincs szerencséje New Yorkkal: legutóbb 2009-ben szerepelt a főtáblán (tavaly a selejtező harmadik fordulójában bukott el) és beleszaladt Serena Williamsbe a 32-be jutásért (1:6, 1:6 lett). Hat évvel korábban egy másik egykori világelső, Lindsay Davenport állította meg a 16-ba kerülésért játszott meccsen (0:6, 2:6). Nincs különösebb jelentősége, de harmadik nekifutásra négy gémet nyert: 67 perc alatt 6:2, 6:2-re kapott ki. A szervezők valószínűleg még örültek is, hogy Czink nem okozott nagyobb gondot a harmadik kiemelt orosznak, mert az esti műsor kezdése, Kim Clijsters és Roger Federer főszereplésével már így is csúszott.

„Egyszerűen csak jó volt újra éles meccset játszani. Eltelt néhány hét a legutóbbi mérkőzésem óta. Azért élveztem ezt a kis szünetet. Soha nem találkoztam még vele. Balkezes és a körülmények sem voltak tökéletesek. Összességében azonban elégedett voltam a teljesítményemmel”- értékelt Sarapova, aki a londoni olimpia egyéni döntője (6:0, 6:1-re kapott ki Serena Williamstől) óta nem indult versenyen, mert Montrealban erős gyomorbántalmai voltak és visszalépett. „Különös érzés volt, azt hittem, komolyabb a baj, azért is végeztettem el több vizsgálatot. Aztán mondták, nem vagyok terhes, csak valami gyomorrontás”- mesélte nevetve a szibériai, aki később határozottan cáfolta, hogy az idén esküvője lenne.

Az első estét magyar idő szerint hajnali négyig bírtam, nem éreztem úgy, hogy a center zárófelvonásában Roger Federer elvérezne Donald Young ellen. A svájci világelsőt persze mindig jó élőben nézni, de gondoltam, a következő két hétben ezt még megtehetem párszor...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu