Sarapova idén sem jut csúcsra Párizsban

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 2. 17:51
A kínai Li Na jutott elsőként a francia nyílt teniszbajnokság női egyes fináléjában, miután csütörtökön 1 óra 48 perc alatt 6:4, 7:5-re legyőzte a korábbi világelső Marija Sarapovát. A Roland Garros centerpályáján végig a hatodik kiemelt ázsiai irányított, aki sikerével sorozatban a második Grand Slam-döntőjére készülhet. Januárban az Australian Openen kikapott Kim Clijsterstől. Temesvári Andrea a legendák versenyén a párosok között aratott győzelmet. Az egyéni verseny második elődöntőjében a címvédő Francesca Schiavone 1 óra 31 perc alatt 6:3, 6:3-ra legyőzte a hazaiak utolsó reménységét, Marion Bartolit.


A nőké volt a főszerep a French Open 12. napján. A centerpálya nyitómérkőzésén a 29 éves kínai Li Na és a szintén első Roland Garros-győzelméről álmodozó Marija Sarapova találkozott. Az Australian Open idei finalistája Melbourne óta nem jutott döntőbe a WTA Touron, de nem csak ezért tűnt esélytelenebbnek.

A szőke szibériaival korábban hétszer mérkőzött, és öt alkalommal az orosz bizonyult jobbnak, igaz az elmúlt két évben a birminghami füvön mindig a kínai nyert. De Marija Sarapova a római diadalával bejelentkezett a teniszvilág legjelentősebb salakos trófeájáért.

Az első játszmában nem jelentett nagy előnyt az adogatás, Sarapova háromszor, Li Na kétszer vesztett szervagémet, a kevebbet hibázó ázsiai került előnybe. A második játszmában a korábbi világelső 2:0-ra és 4:2-re is vezetett, de 4:5-nél már a meccsben maradásért kellett adogatnia. Az első komoly próbatételen túljutott, de 5:6-nál egy kettőshiba megpecsételte a sorsát, 1 óra 48 perc alatt 6:4, 7:5-re Li Na nyert.

A szombati fináléban a kínai a címvédő Schiavonéval találkozik. A rutinos olasz teniszező a tavalyi párizsi diadal óta először játszhat döntőt, ez is mutatja, mennyire hat rá a Roland Garros varázslatos közege. Az ötödik helyen kiemelt Francesca Schivanoe csütörtökön is a tőle megszokott és sokak által rettegett szívóssággal őrölte fel ellenfelét, pedig a közönség nagy része ezúttal nem neki szurkolt.

Bartoli azonban feleannyi nyerőt (22-11) ütött, mint riválisa, ez pedig  döntőnek bizonyult. Az önhibák tekintetében ugyanis minimális volt az eltérés, de ebben a mutatóban is Schiavone volt sikeresebb.

A legendás női játékosok párosversenyében Temesvári Andrea a francia Sandrine Testud 6:4, 6:3-ra győzött a Gigi Fernández, Natasha Zvereva duó ellen. A siker értékét növeli, hogy az amerikai és a fehérorosz valamikor világelső volt a párosban.

ROLAND GARROS, NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Li (kínai, 6.)-Sarapova (orosz, 7.) 6:4, 7:5
Schiavone (olasz, 5.)-Bartoli (francia, 11.) 6:3, 6:3

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu