Rögtön orra bukott Sarapova Isztambulban

Létrehozva: 2011. október 26. 00:34
Caroline Wozniacki küzdeni tudásával hozta az első meccsét az isztambuli WTA-világbajnokságon, és ha a következő kettőt is nyeri, akkor 2011-et is biztosan ő zárja a világranglista élén. Most már csak egy riválisa van, Marija Sarapova, de az orosz szépség rögtön tett neki egy szívességet, sérüléséből visszatérve simán kikapott Samantha Stosurtól. Így már nem hibázhat Sarapova, és imádkozhat, hogy ne meneteljen sokáig ellenfele. A torna nyitómeccsén Petra Kvitova adott leckét Vera Zvonarjovának.


Wimbledon bajnoka, Kvitova egy öt gémen át tartó brékcsata után tökéletesen ura volt a helyzetnek, agresszív játékával nem tudott mi kezdeni az orosz Zvonarjova. A második szettben is csak az egyenlítés sikerült neki 1-4-ről. Pontosan ugyanaz lett a végeredmény, mint az idei Australian Open negyeddöntőjében, csakhogy most a cseh lány javára, aki ezzel 3-3-ra egyenlített ebben a párharcban, pályafutása első vébémeccsén.

A női tenisz minden szépsége benne volt a Wozniacki-Radwanska mérkőzésben, amely jó kis hullámvasúttal kezdődött. A WTA Tour hajrájában bombaformát mutató lengyel 4-2-es vezetéshez jutott, de egy 15-2-es rohammal fordított a dán, hogy aztán három szettlabdát is elszórjón fogadóként. Ettől felbátorodott Radwanska, és be is húzta a játszmát (7:5). A második etap a világelsőről szólt, s kisebb megigásokkal a harmadik is, ellenfelének komoly gondja akadt a második szervájával. Ezzel együtt kijelenthetjük, ez a játék nem lesz elég Wozniackinak a végső győzelemhez.

A nap meglepetése még hátravolt, Sarapova szinte fel sem tudta venni a ritmust az első szettben a US Open-győztesek csatájában, ahol a friss bajnok Stosur diktálta a tempót. A folytatásban erőre kapott a 24 éves orosz, elhúzott 3:0-ra, labdái voltak a 4:0-hoz is, de hirtelen lejtőn találta magát, és a tizenegyedik gémben elveszített adogatás megpecsételte a sorsát.

Wozniacki sikere azt jelenti, hogy az év végi világelsőségért folyó harcból ketten máris kiszálltak (Kvitova, Azarenka), és Sarapova is nagy szívességet tett a dán lánynak, hiszen most már meg kellene nyernie a viadalt, hogy a ranglista élére kerüljön, méghozzá úgy, hogy Wozniacki nem jut döntőbe és nem nyeri meg az összes csoportmeccsét.

WTA-VB, AZ 1. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
VÖRÖS CSOPORT
Kvitova (cseh, 3.)-Zvonarjova (orosz, 6.) 6:2, 6:4
Wozniacki (dán, 1.)-A. Radwanska (lengyel, 8.) 5:7, 6:2, 6:4
FEHÉR CSOPORT
Stosur (ausztrál, 7.)-Sarapova (orosz, 2.) 6:1, 7:5
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu