Összeomlás vagy fogadási csalás?

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 14. 14:14
A nyolcadik helyen kiemelt kínai Li Na nyerte a sydneyi tenisztorna női versenyét, miután a pénteki döntőben 0:5-ről győzte le két szettben a harmadikként rangsorolt belga Kim Clijsterst. Gulbis három pontra volt képes a férfi verseny elődöntőjében a francia Simon ellen.


Li Na, az Australian Open tavalyi elődöntőse az idei favorit Clijsterssel csapott össze a döntőben, s úgy tűnt, hamar beadja a derekát. A belga azonban 5:0-ás vezetésnél összezuhant, 7:6-ra veszítette el az első, 6:3-ra a második szettet.

A 28 éves ázsiai játékos pályafutása negyedik végső sikerét aratta WTA-viadalon, és a másodikat Ausztráliában (2008-ban Gold Coastban diadalmaskodott).

A férfiak versenyében még a Clijstersénél is meghökkentőbb pálfordulatot hajtott végre Ernests Gulbis, aki a szettért szerválhatott, végül mégis elbukta az első felvonást, s aztán már nem volt kedve teniszezni. Összesen három pontra volt képes a második játszmában a francia Simon ellen. Kérdőre is vonta az ellenőr, aki nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy fogadási csalás állhat a háttérben, de aztán elfogadta a lett indoklását, miszerint teljesen elkészült erejével.

"OK, három pontot csináltam. Sebaj, következőnek majd szerzek négyet" - ironizált Gulbis.

WTA-TORNA, SYDNEY (kemény pálya, 618 ezer dollár összdíjazás):
Döntő
Li (Li, kínai, 8.)-Clijsters (belga, 3.) 7:6 (7-3), 6:3 
ATP-TORNA, SYDNEY (kemény pálya, 372 ezer dollár):
Elődöntő
Simon (francia)-Gulbis (lett, 3.) 7:6 (7-1), 6:0
Troicki (szerb, 4.)-F. Mayer (argentin) 6:4, 7:6 (7-4)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu