Óriások csatája: Sampras visszatért

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 4. 21:59
Szemet gyönyörködtető csatát láthatott Londonban az a nézősereg, amely úgy határozott, hogy megtekinti Pete Sampras visszatérését a Royal Albert Hallban. A harminchét éves ikon John McEnroe ellen lépett pályára hat év után, és győzte le honfitársát két szettben. A hétszeres wimbledoni bajnok amerikai Andy Murray bátyjával gyakorolt a meccs előtt.



Pete Sampras hat év után tette be a lábát teniszütővel a kezében Angliába, és rögtön egy másik korábbi klasszist győzött le, méghozzá John McEnroe személyében Londonban, a BlackRock Masters Tennis elnevezésű tornán. A tizennégyszeres Grand Slam-győztes 6:3, 6:4-re győzött.


A hétszeres wimbledoni bajnok elismerően nyilatkozott ellenfele játékáról, azonban az a teljesítmény is kevésnek bizonyult McEnroe részéről, hiszen fiatalabb riválisa két szettben győzött a Royal Albert Hallban.


Az első felvonás elején majdnem pórul járt a Pistol Pete becenévre hallgató klasszis, hiszen 0-40-ről kellett felállnia a US Open négyszeres bajnoka ellen. Ezután néhány labdamenetet követően a publikum lélegzete is elállt. A két kiválóság a csúcsformájukat idéző megoldásokat választott, a nézők a meccs minden momentumát élvezhették.


„Korábban, már hallottam ismerőseimtől, hogy ezen a tornán a nézősereg valami fenomenális hangulatot teremt, eljöttem ide, és minden úgy történt, ahogy mesélték – nyilatkozta Sampras a meccs után. – Az élmény, hogy hat évvel a visszavonulásom után ilyen közönség előtt játszhatok, hatalmas ajándék.”


„Az, hogy valaki negyvenkilenc évesen így szervál, valamint a hálónál is ilyen hatékonyan játszik egyszerűen elképesztő, a helyezkedéséről és a lábmunkájáról nem is beszélve – tette hozzá a tizennégy Grand Slam-trófeát bezsebelő klasszis, mikor a kilencszeres győztes riválisáról kérdezték. – Ennyi idősen már az embernek sokkal több energiát kell befektetnie azért, hogy jó erőállapotban legyen. Tudtam, hogy előtérbe helyezi az erőnléti edzéseket, és ez kifizetődött. Teljesen lenyűgözött a játéka.”


„Már tizenkettedik éve játszom ezeken a tornákon, nem sok meccsre emlékszem, ahol jobban játszottam volna, mégis kikaptam – értékelt a találkozó után McEnroe. – Néhány játékban kicsit szerencsétlen voltam, például az elsőben, amikor fogadóként már 40-0-re is vezettem. Az, hogy Pete ellen léptem pályára az első meccsemen olyan, mintha a farkasok közé dobtak volna, de a vereség ellenére örülök, hogy részese lehettem ennek az összecsapásnak.”


Sampras a találkozó után, csütörtökön ellátogatott Wimbledonba, ahol 2002 óta nem járt, miután George Bastltól kapott ki akkor a második fordulóban. A tornán egyébként Greg Rusedski 7:6 (7-5) 5:7, 10-6 -ra verte Stefan Edberget, míg Cedric Pioline Jeremy Bates ellen nyert 6:3, 6:4-re.

 

Valóra vált Murray álma
Jamie Murray még gyerekkorában álmodozott arról, hogy egyszer Pete Sampras ellen teniszezhet. A huszonkét éves játékos, aki egyébként a világranglista negyedik Andy Murray bátyja, most elmondhatja magáról: valóra vált az álma.
Az idősebbik Murray-fivér - akinek a teniszezők rangsorában a 834. a legjobb helyezése – szerencsés volt, hiszen Pistol Pete-nek épp edzőpartnerre volt szüksége, ráadásul balkezesre, hiszen John McEnroe is az. A harminchét éves bajnoknak pont kapóra jött a fiatal játékos, így vele gyakorolt.

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu